«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη στο ιχθυοτροφικό - Οικοτουριστικό πάρκο ΤΗΘΥΣ Εκτύπωση

Επίσκεψη στο ιχθυοτροφικό - Οικοτουριστικό πάρκο ΤΗΘΥΣ

Σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του “Ιχθυοτροφικού – Οικοτουριστικού Πάρκου ΤΗΘΥΣ” στους Ν. Πόρους Πιερίας.
Το Πάρκο “ΤΗΘΥΣ” αποτελεί το μοναδικό στο είδος του στη Χώρα μας και αναπτύσσεται σε έναν υγρότοπο, ο οποίος έχει επανακτήσει την ταυτότητά του - από προγενέστερες πολιτικές κακοδιαχείρισης - και έχει διαμορφωθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό διημέρευσης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αναψυχής. Αποτελεί ένα καινοτόμο - και όχι μόνο για τη Χώρα μας - πεδίο εφαρμογής πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον, είναι ένα φυσικό εργαστήριο και ένα “σχολείο” περιβαλλοντικής αγωγής και ευαισθητοποίησης, κατάλληλο για αντίστοιχου χαρακτήρα δραστηριότητες, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Με την πεποίθηση ότι το Πάρκο “ΤΗΘΥΣ” μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στους εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς στόχους των Σχολείων της περιοχής σας, σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία και πληροφορίες:
1. Ο απαιτούμενος χρόνος από την Κοζάνη είναι της τάξης των 120 λεπτών και η πρόσβαση πραγματοποιείται από τον εθνικό οδικό άξονα με ιδιαίτερα εύκολη προσπέλαση και ασφαλής στάθμευση1.
2. Ο επισκέψιμος χώρος είναι οριοθετημένος και περιφραγμένος. Κατά τις ημέρες δε που προγραμματίζονται επισκέψεις σχολείων (από Τρίτη έως και Παρασκευή) δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άλλους επισκέπτες, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως ο έλεγχος και η ασφάλεια των επισκεπτών - μαθητών.
Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.
 
Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (THTHYS.pdf)THTHYS.pdf[ΤΗΘΥΣ]101 Kb04/02/13 12:54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου