«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Αιτία διαρκούς πολέμου οι αλλαγές απεργιών

Για πρωτοφανές νομοθετικό πραξικόπημα και ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας... στις πληροφορίες περί αλλαγών στο πλαίσιο που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις απεργίες.

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο του Ν.1264/1982, του πλέον προοδευτικού Νόμου της μεταπολίτευσης, που ρυθμίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει αιτία διαρκούς «πολέμου» με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους", τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

"Σε κάθε περίπτωση", υπογραμμίζει, "το ζήτημα των όποιων αλλαγών στο σημερινό πλαίσιο δομής, οργάνωσης, λειτουργίας των Συνδικάτων, είναι ζήτημα εσωτερικό και υπόθεση των εργαζομένων. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι είναι άμεση η ανάγκη αυτού του εσωτερικού διαλόγου, προκειμένου τα Συνδικάτα να ανταποκριθούν σε ουσιαστικές αλλαγές με κριτήριο τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση, το νέο ισχυρό και αποφασιστικό ρόλο των εργαζομένων.

Προϋπόθεση, πάντως, είναι να σταματήσει το «μακρύ χέρι» Κυβέρνησης – Κράτους – Κομμάτων να παρεμβαίνει στα Συνδικάτα και να λειτουργήσει η «αυτορρύθμιση» του θεσμού με απόφαση, έλεγχο, πρόταση των ίδιων των εργαζομένων".
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου