«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

www.kathigitis.org

Το 2013 άρχισε με μια σειρά ενέργειες από την κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού και το Υπουργείο Παιδείας που συνεχίζουν απαράλλακτα τη γραμμή που μας είχε αφήσει το 2012. Οι αποφάσεις τους δείχνουν αυταρχισμό, επιβολή και τρομοκράτηση για όσους διαφωνούν, αλλά στήριξη κι ανταμοιβή για όσους συμφωνούν και μάλιστα παραβιάζοντας νόμους κι εξυπηρετώντας ρουσφέτια.
    Σε αυτήν τη λογική το Υπουργείο τώρα, στη μέση της σχολικής χρονιάς, στην περιοχή μας, στη Δυτική Αττική, προχωρά αυθαίρετα σε αποσπάσεις χωρίς καμιά πρόβλεψη για την αντικατάσταση των αποσπόμενων. Κινείται στο πλαίσιο του «πατριωτικού προγράμματος» της αξιολόγησης και αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού καθώς και της κατάργησης των δημόσιων και των κοινωνικών παροχών σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και οι Μεταφορές. Δείχνει ότι επιλογή της τρόικας εσωτερικού είναι να ξεζουμίζει συνεχώς και με κάθε τρόπο τους πολίτες και τον τόπο ώστε να μαζεύει τα αργύρια για να πλουτίζουν οι «δανειστές» κι οι κερδοσκόποι του πλανήτη. Αλλά, για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η Παιδεία, οι τροϊκανοί δεν δίνουν ούτε ένα ψίχουλο, ούτε έναν αναπληρωτή για αντικατάσταση όσων αφήνουν τις θέσεις τους. Μάλιστα, αρνούνται να αναπληρώσουν οι άθλιοι ακόμη και τις συναδέλφους που παίρνουν άδεια κύησης κι αν τυχόν είναι αναπληρώτριες, μπορεί και να τις απολύουν, ενώ αυξάνουν με τις αποσπάσεις τα ήδη μεγάλα κενά των σχολείων, λείπουν 2000 καθηγητές, που αρνούνται πεισματικά να καλύψουν για λόγους… οικονομίας. Βέβαια, τι άλλο θα έκαναν αυτοί που θέλουν να απολύουν τους αναπληρωτές, αν πάρουν συνολικά πάνω από 15 μέρες άδεια, όπως υπαινιχθήκαμε και παραπάνω;
 Όμως, όταν οι αποσπάσεις δεν συμβαίνουν για πραγματικά σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας, οι υπόλοιποι συνάδελφοι στα σχολείο, που πιέζονται και ως εργαζόμενοι και ως παιδαγωγοί να επωμιστούν τις ώρες που ο κάθε αποσπόμενος αφήνει, νιώθουν ότι κάποιοι τους κοροϊδεύουν χυδαία και παίζουν άσχημα παιχνίδια στην πλάτη τους. Με αυτές τις κινήσεις το Υπουργείο και η διοίκηση προκαλούν ιδιαίτερα και δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε για τους μαθητές, ούτε για τους γονείς, ούτε για τους συναδέλφους. Αυτή η μεθόδευση και ο τρόπος του πολιτεύεσθαι δείχνει αλαζονεία, αναλγησία και αδιαφορία και ταυτόχρονα μια απροκάλυπτη ρουσφετολογική εξυπηρέτηση ημετέρων από τους ιεραπόστολους της αξιοκρατιάς, της διαφάνειας και της… νομιμότητας. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτές τις προκλητικές κι απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου