«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Από το ένα άκρο στο άλλο!» – Νάστος Γεώργιος, αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας


apyspeΓια το θέμα του υπηρεσιακού συμβουλίου Καρδίτσας όπως «είδε» το «φως» της δημοσιότητας ως αιρετοί εκπρόσωποι έχουμε να πούμε τα εξής:
 Είμαστε φυσικά υπέρ της νομιμότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν συμφωνούμε με το γεγονός ότι με μία απλή μήνυση τίθενται εκπαιδευτικοί σε αργία. Ο νέος νόμος, λέει ότι πρέπει να δικαστεί μέσα σε ένα έτος αυτή η υπόθεση. Ούτε το δικαστικό σύστημα είναι σε θέση να εφαρμόσει το χρονοδιάγραμμα του νόμου, ούτε η νοοτροπία της κοινωνίας είναι τέτοια ώστε να μην αδικεί. Με την προοπτική αυτή, δυστυχώς, θα φτάσουμε σε σημείο να τεθούν σε αργία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, που απλώς έκαναν τη δουλειά τους!
Είναι άδικο λοιπόν αλλά και ακραίο. Θα υπάρξει «βιομηχανία» μηνύσεων εκδίκησης όποιου εκπαιδευτικού δεν είναι συμπαθής στον οποιοδήποτε γονιό, συνάδελφο εκπαιδευτικό κ.τ.λ.
Για μια ακόμη φορά ο νομοθέτης λειτουργεί χωρίς να λάβει υπ` όψη του τον «κοινό νου». Σε μια προσπάθεια εφαρμογής της απλής λογικής και του «τεκμηρίου της αθωότητας» ελπίζουμε αυτό να αλλάξει προς την κατεύθυνση να μην τιμωρούνται οι πάντες χωρίς λόγο.
Οι αιρετοί του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας κ.κ. Νάστος Γιώργος και Τσιούλκας Χρίστος, καθώς και οι αιρετοί των Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Λάρισας σας καταθέτουμε το παραπάνω υπόμνημα  κ. Περιφερειακή Δ/ντρια Θεσσαλίας και παρακαλούμε να το λάβετε υπόψη σας, έτσι ώστε να το διαβιβάσετε αρμοδίως, ώστε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, για την καλή, χρήσιμη και απαραίτητη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Προς όφελος πάντα της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των μαθητών μας και της κοινωνίας.
apuspe1
apuspe3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου