«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το σχέδιο “Αθηνά”


Σήμερα, σύσκεψη με θέμα το σχέδιο «Αθηνά» και τις αλλαγές που προβλέπει για το Α. ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και με συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή και της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σ. Μαυρίδου, παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ, καθηγητών και σπουδαστών, δημάρχων, εκπροσώπων βουλευτών, φορέων, επιμελητηρίων, κ.α..
Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται μια τόσο σημαντική απόφαση» χωρίς να προηγηθεί «δημόσια διαβούλευση» με την ΠΚΜ και τους εμπλεκόμενους φορείς και χωρίς να έχει διερευνηθεί η «στοχοθεσία και η σκοπιμότητα» του εγχειρήματος. Πρόσθεσε ότι η ΠΚΜ επιθυμεί να συμβάλει στην ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της μεταφοράς ή κατάργησης τμημάτων του ΑΤΕΙ, ειδικά προς τις περιοχές εκτός Κ. Μακεδονίας και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο. «Αν δεν διεκδικήσουμε ενωμένοι όλα αυτά που μας αφορούν, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Παράδειγμα ερευνητικής δραστηριότητας» που «πρέπει να παραμείνει στην πόλη», χαρακτήρισε το ΑΤΕΙΘ ο κ. Τσαμασλής, ενώ η κ. Μαυρίδου τάχθηκε υπέρ της διαβούλευσης, τονίζοντας ότι τα ζητήματα εκπαίδευσης «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συνέπεια, λογική και ρεαλισμό».
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος του Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Π. Καρακολτσίδης, καθώς και οι προϊστάμενοι των Τμημάτων του ΤΕΙ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ι. Χατζηδημητρίου, εκπρόσωπος του αν. υπουργού ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτη, εκπρόσωποι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Δέλτα, Γ. Γλώσσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ι. Αναστασιάδης, εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΚΜ, εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καθώς και εκπρόσωποι των ειδικού επιστημονικού προσωπικού των φοιτητών του Α. ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου