«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το "παράθυρο"


ypdvmth thumb other250 0


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το παράθυρο επανέφερε με ρύθμιση το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα στο άρθρο 9 του νόμου 4115 για την οργάνωση του ιδρύματος νεολαίας και δια βίου μάθησης και του ΕΟΠΠΕΠ αναφέρεται ότι επιτρέπεται να αποσπώνται εκπαιδευτικοί στο ίδρυμα νεολαίας και διά βίου μάθησης. "Ο χρόνος της απόσπασης θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του υπαλλήλου στην οργανική του θέση. Οι αποσπώμενοι λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών τους μετά πάσης φύσεως επιδόματα που έχουν στην οργανική θέση τους".
Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για τον εθνικό οργανισμό πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στην παράγραφο 3 του άρθρου 27 του ν.4115.
Οι διατάξεις αυτές ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρα για αποσπάσεις καθώς δίνεται η ευκαιρία κάποιοι εκπαιδευτικοί που επιλέγονται να ευνοηθούν.
Θυμίζουμε ότι με προηγούμενο νόμο 3848/10 είχε καταργηθεί η μοριοδότηση όσων εκπαιδευτικών έπαιρναν απόσπαση σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας καθώς είχε αναγνωριστεί ότι ήταν άδικο να μοριοδοτούνται με τα μόρια της οργανικής τους θέσης όσοι έπαιρναν απόσπαση δίπλα στο σπίτι τους.
Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός ο οποίος μένει στην Αθήνα και έχει οργανική θέση σε κάποιο νησί μπορεί να αποσπαστεί στην Πατησίων όπου εδρεύουν οι δυο οργανισμοί και να πάρει τα μόρια της οργανικής του θέσης (π.χ. 10 μόρια) αντί για 1 που είναι τα μόρια στο λεκανοπέδιο.
ρεπορτάζ: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου