«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: «Επαγγελματική σταδιοδρομία και επιχειρηματικότητα»


Με ιδιαίτερη επιτυχία έληξαν οι εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ) ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ». Επιτυχία που οφείλεται στην αμεσότητα του λόγου και των τριών εισηγητών, γεγονός που διαπιστώθηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος.



Με λόγο λιτό και ύφος που αρμόζει σε Δάσκαλο, οι κ.κ. Λιάνα Παπατέρπου,Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Enterprise Europe Network- Hellas, ΑΝΚΟ Α.Ε., ο κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος, Στέλεχος Φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ, και η κ. Αικατερίνη Σαρρή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασαν αντίστοιχα τα θέματα : «Από τη θεωρία στην πράξη», «Χρηματοδοτικά Εργαλεία Στήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας- ΕΣΠΑ 2007-2013» και «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα- Προσέγγιση στην Ελληνική πραγματικότητα».

Οι εισηγητές έδωσαν σαφή μηνύματα για την ανάγκη προσαρμογής στην πραγματικότητα της αναζήτησης εργασίας, καταθέτοντας παραδείγματα καινοτομιών από νέους επαγγελματίες σε διάφορα επιστημονικά πεδία παροτρύνοντας τους φοιτητές να τολμήσουν και να πράξουν το ίδιο. Να εφεύρουν τη νέα ιδέα που θα γίνει επιχειρηματικό τόλμημα, να δημιουργήσουν με δική τους πρωτοβουλία επιχειρήσεις προς όφελος της κοινωνίας.
Πηγή:neaptolemaidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου