«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πέντε "εισιτήρια" για τα μεγάλα ραντεβού των μικρών



"Εισιτήρια" για τα μεγάλα ραντεβού των μικρών αθλητών και αρκετές ακόμη καλές επιδόσεις είχε το... μενού του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.

Από τον κλωβό της σφυροβολίας βγήκαν τα πρώτα ευχάριστα νέα. Γιατί τρεις αθλητές πέτυχαν στο αγώνισμα όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων.

Διπλό ήταν το «χτύπημα» στα κορίτσια, με την Δήμητρα Ζώτου (61,80 μ.) και την Γιάννα Βοϊκολάρη (60,10 μ.) να πιάνουν το όριο. Νικήτρια ήταν η νεάνιδα Ηλιάνα Κοροσίδου (66,87 μ.).

Στα αγόρια, με 70,08 μ. ο Αλέξης Προδανάς πήρε τη δεύτερη θέση και έπιασε το όριο, ενώ νικητής ήταν ο Νίκος Γαβριηλίδης (71,43 μ.).

Τη σκυτάλη από τους ρίπτες πήρε η Γεωργία Στεφανίδη. Η 18χρονη άλτρια πέρασε τα 4,00 μ. για να κερδίσει στο επί κοντώ με επίδοση όσο ακριβώς είναι και το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων.

Οι ρίψεις είχαν πάντως την τιμητική τους στα όρια, αφού το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Π/Κ έπιασε και ο Κυριάκος Ζώτος στη δισκοβολία με 55,54 μέτρα.

Για μία ακόμη φορά βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 400 μ. ο Δημήτρης Βλάχας, ο οποίος κέρδισε με 48.68, ενώ πολύ κοντά στο όριο για το Παγκόσμιο Π/Κ (1.52.50) έφτασε ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μ. με 1.52.94.

Μία ανάσα από το εισιτήριο για το Ντόνετσκ έφτασε και ο Κυριάκος Άτσιος ο οποίος προσγειώθηκε στα 7,14 μ. για να κερδίσει στο μήκος, έξι εκατοστά κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Π/Κ.

Γρήγορη κούρσα έκανε ο Αναστάσιος Δαμίρης στα 100 μ., καθώς ο έφηβος αθλητής τερμάτισε σε 10.86 για να κερδίσει. Στα κορίτσια, η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου ήταν η ταχύτερη με 12.15 και την ακολούθησε η Γκλόρια Νζάγκα (12.49).

Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν το 21.99 του Γιώργου Αγορίτσα στα 200 μ., όπως και το 2.12.20 που σημείωσε η Αναστασία Μαρινάκου για να κερδίσει στα 800 μέτρα. Ακόμη καλή εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Λεβαντίνος στα 400 μ. εμπ. (54.46), αλλά και η Δέσποινα Μουρτά η οποία τερμάτισε δεύτερη στα 400 μ. σε 56.74 πίσω από την Κύπρια Καλλιόπη Κουντούρη (56.36).

Στο μεταξύ τα ευτράπελα- η λέξη που ταιριάζει περισσότερο στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα- δεν έλειψαν ούτε κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής. Ανάμεσά τους το ζήτημα που προέκυψε με τους ελέγχους ντόπινγκ. Οι δειγματολήπτες είχαν έρθει προετοιμασμένοι για να πάρουν μόνο έξι δείγματα- τρία σε αγόρια και ισάριθμα σε κορίτσια, ένα για κάθε κατηγορία αγωνίσματος. Όμως τα αποτελέσματα επέβαλλαν κάτι διαφορετικό, μιας και οι αθλητές που έπιασαν όριο έπρεπε να δώσουν δείγμα. Γεγονός που πήρε αρκετή ώρα και διαπραγματεύσεις για να διευθετηθεί τελικά!

Αποτελέσματα: http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?8489

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου