«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Γ.Σ.Ε.Ε. - EKA

  

Απεργία
1η Μάη 2013
Πλατεία Κλαυθμώνος
11:00 πμ



Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει θερμό, ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους όλης της χώρας και ταυτόχρονα προσκλητήριο νέων αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη, 1η Μάη και ώρα 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τιμάμε την Πρωτομαγιά και τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους, πριν από ένα και πλέον αιώνα, σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες ασκούνται από τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών.
Το οκτάωρο ουσιαστικά δεν ισχύει, οι μισθοί, οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταργούνται και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις, προκειμένου να υπονομευθεί η συλλογική δράση των εργαζομένων και οι ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων.
Στη χώρα μας, επί τρία χρόνια, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές, τάχα για τη σωτηρία της χώρας, που έχουν ως συνέπεια η ελληνική κοινωνία να υφίσταται ανθρωπιστική κρίση.


περισσότερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου