«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αγώνας για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο 2013




«Τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τον κλάδο, αλλά και το δημόσιο σχολείο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Με τη διαθεσιμότητα των 2.500 εκπαιδευτικών της τεχνικής Παιδείας, που ουσιαστικά τίθενται στον προθάλαμο της απόλυσης, δημιουργείται πρόβλημα σε 20.000 μαθητές, οι οποίοι δεν θα βρουν στο σχολείο τους τις ειδικότητες που έχουν επιλέξει, γιατί δεν θα υπάρχουν οι καθηγητές. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, η οποιαδήποτε μείωση του προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στους μαθητές και το σχολείο» εκτιμά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
«Βρισκόμαστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο δημόσιο σχολείο από τις συνεχείς περικοπές εδώ και μερικά χρόνια. Περικοπές, οι οποίες συνεχίζονται με ένταση κάθε χρονιά τόσο στις δαπάνες όσο και στα άλλα ζητήματα, δηλαδή στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με τη μείωση και κατάργηση του εκπαιδευτικού προσωπικού κ.λπ.» προσθέτει.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Κοτσιφάκης τα αιτήματα του κλάδου δεν είναι συντεχνιακά, καθώς «αφορούν στη δημιουργία ενός καλύτερου δημόσιου σχολείου και όχι του σχολείου της βαρβαρότητας, της τρόικας και του μνημονίου».
«Δυναμικά και ενωτικά το επόμενο διάστημα μαζί με άλλους εργαζόμενους, με τους γονείς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική» διαμηνύει.
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου