«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατάφερε να καταλήξει σε κοινή πρόταση Δράσης για το επόμενο διάστημα, ούτε να συμφωνήσει σε κοινή απεργιακή πρόταση. Με το δεδομένο αυτό καλούνται οι τοπικές ΕΛΜΕ να αποφασίσουν με Γενικές Συνελεύσεις πρόταση για πρόγραμμα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 9 Σεπτεμβρίου σε συνέλευση των προέδρων θα καταλήξουμε σε οριστική απόφαση.
Η ομοσπονδία μας δεν δείχνει να κατανοεί την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί,  ως απόρροια της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται δεν αντιλαμβάνεται τι ζουν οι συνάδελφοι μας και το απέδειξαν με τη δράση τους όλο το καλοκαίρι. Ότι η λογική ενός πραγματικού αγώνα σύγκρουσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, είναι μονόδρομος.
Η πολιτική που υποβαθμίζει την παιδεία  και τη ζωή των εκπαιδευτικών, η πολιτική των διαθεσιμοτήτων – υποχρεωτικών μετατάξεων - απολύσεων, της διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της ακύρωσης του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, της ακύρωσης του μέλλοντος της νεολαίας μέσα από την απλήρωτη, φτηνή μαθητεία χωρίς δικαιώματα, του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού, δεν αφήνει άλλα περιθώρια.
Με το δεδομένα αυτά, το ΔΣ της ΕΛΜΕ από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα αναλάβει εκτός από την ενημέρωση των συναδέλφων με εξόρμηση στα σχολεία, να διαμορφώσει εισήγηση - πρόταση για την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εορδαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 ή 5 Σεπτεμβρίου.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, μέχρι την ημέρα της συνέλευσης, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς μας να είναι σε εγρήγορση, να ενημερώνονται και να συμμετάσχουν στις όσες κινητοποιήσεις και δράσεις πραγματοποιούνται από το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματίων Εορδαίας. 
Είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας στο Πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, και την επόμενη Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δυτικής Μακεδονίας, τις επόμενες ημέρες σε κοινή σύσκεψη για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης και των φερέφωνών της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.
Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.
Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΛΕΜΕ ΟΧΙ :
ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της δημόσιας Υγείας
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Κράτους Πρόνοιας
ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ  «ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ» της Δημοκρατίας!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου