«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αυξάνονται και πληθύνονται οι ώρες των Θρησκευτικών στο Νέο ΕΠΑΛ


Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», παραπέμπεται προς επεξεργασία και συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί από το Θερινό Τμήμα την προσεχή εβδομάδα.ο κείμενο του σχεδίου νόμου περιέχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με εκείνο που είχε τεθεί σε διαβούλευση. 
Αναφορικώς με το θρησκευτικό μάθημα, αυτό παραμένει 2ωρο στην Α΄ και Β΄ Γενικού Λυκείου και μονόωρο στην Γ΄ Γενικού Λυκείου, ενώ θετική εξέλιξη υπήρξε η εισαγωγή του σ΄ όλες τις τάξεις των ΕΠΑΛ (A’, B” και Γ’), ως μονόωρο (ενώ μέχρι πρότινος εδιδάσκετο μόνο στη Β΄ και τη Γ΄ τάξη (στο αρχικό δε σχέδιο που είχε τεθεί προς διαβούλευση επροβλέπετο ο περιορισμός του ως μονόωρου μόνο στην Α”  τάξη των ΕΠΑΛ). 


Οι άλλες αλλαγές είναι ότι εισάγεται στη Γ΄ Λυκείο ως 2ωρο το μάθημα της Πληροφορικής («Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ). ενώ το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας («Project») παραμένει δίωρο στην Α΄ Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, μετατρέπεται όμως σε μονόωρο στη Β΄ Γενικού Λυκείου.

* Διαβάστε ΕΔΩ το νομοσχέδιο, όπως αυτό κατετέθη στη Βουλή
http://religiousnet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου