«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Θα δοθεί παράταση στην περίοδο των εγγραφών για τους πρωτοετείς


panepistimia2
Παράταση στην περίοδο των εγγραφών, με ορισμό νέων ημερομηνιών, θα δώσουν τα Πανεπιστήμια που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως έκανε γνωστό το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με αφορμή σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός, με έγγραφό του, καλούσε τα ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους να παρατείνουν την προθεσμία των εγγραφών, ώστε να ενταχθούν απρόσκοπτα στην ακαδημαϊκή κοινότητα οι πρωτοετείς φοιτητές.
Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων επιρρίπτει σαφώς την ευθύνη για τις δυσχέρειες στις εγγραφές των φοιτητών στην κυβέρνηση, που όπως σημειώνει ανακοίνωσε το μέτρο της διαθεσιμότητας 1.349  διοικητικών υπάλληλων από 8 ΑΕΙ της χώρας και προχώρησε στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας σημείωναν στο ΑΜΠΕ πως «η αναστολή λειτουργίας που αποφάσισαν οι πρυτανικές Αρχές των ιδρυμάτων που συμβάλλουν στη διαθεσιμότητα με υπεράριθμο προσωπικό δεν αναστέλλει την ευθύνη τους για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. Πολλώ δε μάλλον, για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών και την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου