«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Στον «αέρα» το εξάμηνο από τα λουκέτα στα Πανεπιστήμια




«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η Παιδεία με χιλιάδες φοιτητές να βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν ήδη… αναστείλει τη λειτουργία τους.
Σήμερα τυπικά λήγει η προθεσμία για την πραγματοποίηση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Ωστόσο, στα πανεπιστήμια Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί εγγραφές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων και της αναστολής λειτουργίας που κήρυξαν οι πρυτανικές αρχές.
Οι πρυτανικές αρχές, αλλά και το υπουργείο Παιδείας μελετούν το ενδεχόμενο να δοθεί τουλάχιστον για τις εγγραφές μια σιωπηρή παράταση.
Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των οκτώ Πανεπιστημίων που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ζητήσουν την ακύρωση και αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων για το θέμα αυτό, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού κάθε Ιδρύματος από τα 8 που συμμετέχουν στην διαθεσιμότητα, και μόνον αυτών, υποχρεούνται να υποβάλουν εντός προθεσμίας 15 ημερών, στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα.
Μετά την υποβολή των στοιχείων το ΑΣΕΠ μοριοδοτεί και συντάσσει Πίνακες Κατάταξης και τους αποστέλλει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς Πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα ή σε καθεστώς κινητικότητας.
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα γίνει πρόσκληση από το υπουργείο Παιδείας για τις 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα (ΤΕΙ και Πανεπιστήμια) οι οποίες θα «καλυφθούν» από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας».
Τέλος, το ΑΣΕΠ θα κάμει τη μοριοδότηση και θα αποστέλλει τους πίνακες στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς Πίνακες κατάταξης των υπαλλήλων στις 646 θέσεις.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου