«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Επισκόπηση Τύπου Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέα περιπέτεια με κοριούς
Η εφημερίδα γράφει "την ώρα που όλη η κοινωνία γονατίζει από την υπερφορολόγηση περιμένοντας τα μέτρα, κατέφθασε και ο ιός των παρακολουθήσεων".
ΕΘΝΟΣ: Νόμος-σκούπα για εισφορές και συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασιστική προσπάθεια για να αποφευχθούν νέα μέτρα, που θα οδηγήσουν σε υποχρεωτικές περικοπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός Γ. Βρούτσης ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αναζητά τρόπους που θα διευκολύνουν την είσπραξη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελπίδιος: «Οι Τούρκοι θα επιτεθούν στη Ρόδο»!!!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απίστευτα πράγματα είπε ο Γέροντας σε συνέντευξή του. «Τα γεγονότα της Συρίας είναι η αρχή του τέλους της Τουρκίας». «Ο Θεός θα επιτρέψει πατριώτες ηγέτες στην Ελλάδα που θα της αυξήσουν τα σύνορα»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χωρίς επίδομα θέρμανσης 150.000 φοιτητές
Η εφημερίδα γράφει ότι "εξαιρούνται τα προστατευόμενα μέλη από τη χορήγηση του βοηθήματος, «παγώνοντας» τους σπουδαστές που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους. Στα 45 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος για τον Κρατικό Προϋπολογισμό προκειμένου οι φοιτητές να αποκτήσουν πρόσβαση στο επίδομα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξέπλυνε τις ΗΠΑ ο Πάγκαλος
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άφεση αμαρτιών έδωσε εμμέσως πλην σαφώς στις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων ο Θ. Πάγκαλος. Κατά το «μαζί τα φάγαμε» διατυμπάνισε ότι «όλοι παρακολουθούσαμε» και με το γνωστό εξυπνακίστικο ύφος του συμπλήρωσε: «Πρέπει να είστε εθνικά υπερήφανοι γιατί στις βρομοδουλειές είμαστε πρώτοι»!"
ΕΣΤΙΑ: Μεγαλύτερο κράτος μετά την κρίση
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2008, τελευταίο έτος προ της ενάρξεως της κρίσεως, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδος είχε φθάσει σε σχεδόν 240 δις ευρώ. Εφέτος, μετά από πέντε συνεχή έτη υφέσεως, προβλέπεται να διαμορφωθή σε 185 δις. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε μία πενταετία, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 23%".
Η ΑΥΓΗ: Αναβρασμός για το μόνιμο χαράτσι
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διπλό «στοπ» στη μονιμοποίηση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω του ενιαίου φόρου (ΕΝΦΑ) από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Κ.Ο. της Ν.Δ. το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ. Στουρνάρας τόσο για τις διατάξεις που αφορούν τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων όσο και για τη γενικευμένη και διαρκή φορολόγηση των σπιτιών".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στρατιωτικός νόμος α λα Μητσοτάκη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "για πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων δεσμεύτηκε εκ νέου στις Βρυξέλλες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. Με κυνικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς και ότι θα απολυθούν 15.000 μέσα στο 2014".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τριγμοί λόγω φόρου ακινήτων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δοκιμάζει τις κυβερνητικές αντοχές ο νόμος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που εισάγεται αύριο στην Επιτροπή της Βουλής, καθώς ήδη διατυπώνονται ισχυρές ενστάσεις, κυρίως για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, τόσο από βουλευτές της Ν.Δ. όσο και από μέλη της «πράσινης» Κ.Ο."
Ο ΛΟΓΟΣ: «Αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σε «κινούμενη άμμο» οι κοινοβουλευτικές ομάδας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ψηφίστε τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα λέει η γραμμή Μαξίμου, ώστε να διαπραγματευτούμε σκληρά με την τρόικα» εγκαινιάζει η κυβέρνηση προς τους διαφωνούντες βουλευτές, καθώς γαλάζια και κυρίως πράσινη ΚΟ μοιάζουν απολύτως με κινούμενη άμμο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σημάνει συναγερμός για την Κοινωνική Ασφάλιση
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση αφού μείωσε τη χρηματοδότηση των Ταμείων για το 2014 κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος, τώρα αναζητά 500 εκατομμύρια, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που δεν βρεθούν, θα πάρει νέα μέτρα".
ΤΑ ΝΕΑ: Πρώτες «εκπτώσεις» στον φόρο ακινήτων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βουλευτές της συγκυβέρνησης σηκώνουν μπαϊράκι, οι αγρότες προειδοποιούν με κινητοποιήσεις, οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν αλλαγές και απλοί φορολογούμενοι παραθέτουν ιστορίες φορολογικών αδικιών στη διαβούλευση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τη γλιτώνουν οι συνταξιούχοι. Προς το παρόν δεν θίγεται καμία σύνταξη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μάχη» με την τρόικα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να κλείσει το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση και την τρόικα. Οι δανειστές εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 ανέρχεται σε 2 δισ., ενώ η Αθήνα το περιορίζει σε μόλις 500 εκατ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε αναζήτηση 500 εκατ. για τα κενά των Ταμείων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των ελεγκτικών μηχανισμών, με διασταυρώσεις στοιχείων και μέτρα ενδυνάμωσης των εισπρακτικών δυνατοτήτων του συστήματος, αυστηροποίησης προστίμων και αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, προσβλέπει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προκύψουν πρόσθετοι πόροι 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν τη «μαύρη τρύπα» των Ταμείων και το δημοσιονομικό κενό του 2014".
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου