«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Xωρίς επίδομα θέρμανσης 150.000 φοιτητές ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χωρίς επίδομα θέρμανσης αφήνει η κυβέρνηση 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τις οικογένειές τους. Η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος εξαιρεί από τους δικαιούχους όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.
Με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Υπουργικής Απόφασης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται ότι τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ΚΦΕ, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος.
Δεδομένου δε ότι με βάση το άρθρο 7 του ΚΦΕ στα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου περιλαμβάνονται και όλα τα ενήλικα τέκνα ηλικίας έως 25 ετών τα οποία φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τους γονείς τους και διαμένουν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δικαιούνται επιδόματα θέρμανσης.
Είναι προφανές, γράφει η εφημερίδα, ότι ο αποκλεισμός τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων από το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης έγινε για δημοσιονομικούς λόγους, δηλαδή για να μη διευρυνθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των δικαιούχων.
Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι πέρυσι το χειμώνα, δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι μέσα στο σπίτι τους στη Λάρισα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου