«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις στη Βουλή για τη δεύτερη εξεταστική των φοιτητών



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Η τροπολογία για τη διπλή εξεταστική των φοιτητών  δεν έχει να κάνει με το τρέχον εξάμηνο και με το αν θα χαθεί ή όχι το εξάμηνο.   Αυτό, όμως, που προβλέπεται στην τροπολογία δεν έχει να κάνει με το εξάμηνο. Έχει να κάνει με αυτό που βιώνουμε, δυστυχώς, όλοι οι Έλληνες, μέσα από αυτήν τη πρωτοφανή οικονομική συγκυρία, αυτήν την τρομερή κρίση, η οποία μαστίζει όλα τα ελληνικά σπίτια, όλα τα ελληνικά νοικοκυριά».
Τα παραπάνω ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Γκιουλέκας και υπογράμμισε:
Α.Τι θέλουμε λοιπόν; Αυτό που έκανε πέρυσι ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο Υπουργός Παιδείας, που ήρθε και είπε ότι όσοι είναι επί πτυχίω για το 2013 θα μπορούν να δώσουν και το Φεβρουάριο, αλλά και τον Ιούνιο όλα τα μαθήματα. Να μην περιμένει κάποιος φοιτητής, ο οποίος χρωστάει κάποιο μάθημα από το εαρινό εξάμηνο, να βρίσκεται στην περίοδο αυτή και να λέει «τώρα, το Φεβρουάριο θα δώσω αυτά που μπορώ από το χειμερινό εξάμηνο και θα περιμένω ως τον Ιούνιο στο πανεπιστήμιο για να μου δοθεί η δυνατότητα, όπως είναι ο νόμος, να δώσω τα υπόλοιπα μαθήματα που χρωστώ από το εαρινό εξάμηνο».
Β.Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, να μπορούν -αυτό που ήταν η πρόβλεψη επί πτυχίω, αυτό προβλέπει η σημερινή τροπολογία- να το κάνουν όλοι οι φοιτητές, για όλα τα μαθήματα, από όλα τα εξάμηνα, προκειμένου να συντμησούμε όσο μπορούμε τη διάρκεια παραμονής κάποιου στο χώρο του πανεπιστημίου, αν μπορεί και είναι προετοιμασμένος να πάρει το πτυχίο του για να μπορέσει ο άνθρωπος να πάει παρακάτω, όπου εκείνος επιλέξει.  Αυτή είναι η ουσία και το νόημα αυτού του τμήματος της τροπολογίας.



Φωτό: Αρχείο eurokissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου