«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


Ναι στη συζήτηση με τον υπουργό αλλά με την προϋπόθεση να αποσυρθεί η ΚΥΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν στις σημερινές Γενικές Συνελεύσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ
Στο ΕΚΠΑ αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η συνέχιση της απεργίας με τρεις 24ωρες απεργίες για Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη  με νέα Γ.Σ. την Τρίτη. Επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση 12μελούς Επιτροπής για να κάνει διάλογο με τον υπουργό παιδείας, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθεί η ΚΥΑ που καταργεί 1349 θέσεις στα 8 Πανεπιστήμια. Το πλαίσιο των προτάσεων που έφερε το προεδρείο του ΔΣ του ΕΚΠΑ στη σημερινή Γενική Συνέλευση μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, καταψηφίστηκε.
Την ίδια απόφαση για απεργία μέχρι και την Τρίτη, με επίσης συντριπτική πλειοψηφία,  έλαβαν  και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Πρόεδρος υπαλλήλων ΕΚΠΑ στο esos: Θετικό το αποτέλεσμα από τη συνάντηση με τον υπουργό
Χθες   το esos ρώτησε την πρόεδρο του Συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών  Νάνσυ Μιχοπούλου πως πήγε η συνάντηση με τον υπουργό.
«Εάν εννοείτε το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν θετικό», μας απάντησε και συνέχισε: « Στη συνάντηση έγινε εξειδίκευση των προτάσεων  που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας».
Esos: Πως ήταν το κλίμα στην τρίωρη συνάντηση:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπήρξε πολύ καλό κλίμα.
Esos: Πιστεύετε ότι θα ανοίξει  το Πανεπιστήμιο:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αύριο έχουμε Γενική Συνέλευση , όπου θα μεταφέρουμε τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση και οι συνάδελφοι θα κληθούν αναπαοφασίσουν
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών  Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να μη χάσει κανείς  υπάλληλος τη δουλειά του κι επανέλαβε   ότι  βούληση της Συγκλήτου είναι να ανοίξει άμεσα το Ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου