«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Νέα συνάντηση υπαλλήλων ΕΜΠ με τον υπουργό Παιδείας



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με αντιπροσωπεία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ θα συναντηθεί  εκ νέου σήμερα , στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωεπία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, παρουσία του Πρύτανη του πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.
Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ
Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν στις χθεσινές  Γενικές Συνελεύσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ
Στο ΕΚΠΑ αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η συνέχιση της απεργίας με τρεις 24ωρες απεργίες για Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη  με νέα Γ.Σ. την Τρίτη. Επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση 12μελούς Επιτροπής για να κάνει διάλογο με τον υπουργό Παιδείας, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθεί η ΚΥΑ που καταργεί 1349 θέσεις στα 8 Πανεπιστήμια. Το πλαίσιο των προτάσεων που έφερε το προεδρείο του ΔΣ του ΕΚΠΑ στη σημερινή Γενική Συνέλευση μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, καταψηφίστηκε.
Την ίδια απόφαση για απεργία μέχρι και την Τρίτη, με επίσης συντριπτική πλειοψηφία,  έλαβαν  και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: μια μικρή μειοψηφία υπαλλήλων του ΕΚΠΑ συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία φοιτητές
Για μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία φοιτητές, καθηγητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων  τους στο ΕΚΠΑ κάνει λόγο με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και προειδοποιεί ότι η   Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται , ούτε εκβιάζεται.
«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραμένει παρανόμως κλειστό . Μια μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία φοιτητές, καθηγητές αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων  τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: 
Α.Σήμερα μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις  δια βοής. Γιατί επιδιώκουν το χάος .
Β. Διάλογος , όμως με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, κλειστό δε γίνεται
Γ. Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται , ούτε εκβιάζεται».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ
  Καταγγέλουμε την προσπάθεια του υπουργού παιδείας να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης. Αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Δεν χρειάζεται κάλπη για να το πούμε αυτό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε ο υπουργός και η μειοψηφία που επιβάλλει την πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης της ζωής μας να παραχαράξει την αλήθεια. Απεργιακή Επιτροπή ΕΚΠΑ.



Φωτό: Αρχείο eurokissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου