«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εμπλοκή με το νέο φόρο ακινήτων, δεν βγαίνει ο λογαριασμός


Εμπλοκή με το νέο φόρο ακινήτων, δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Παρατείνεται η εκκρεμότητα με το νομοσχέδιο περι φορολογίας ακινήτων, το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Ενώ οι βασικές διατάξεις του έχουν οριστικοποιηθεί, η τρόικα εγείρει τώρα ενστάσεις και αντιρρήσεις  για τεχνικά ζητήματα εφαρμογής του, τα οποία εκτιμάται ότο μπορεί να επηρεάσουν την εισπραξιμότητα του και την τελική αποδοτικότητα. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να αναβάλει την κατάθεση του στη Βουλή και θα αναμένει την έλευση της τρόικας  για τις τελευταίες διευθετήσεις.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν χθες  ότι "υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με ζητήματα που έχει θέσει η τρόικα" και γιαυτό ανατρέπονται οι σχεδιασμοί του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, που ήθελε να κλείσει το θέμα της φορολογίας ακινήτων πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Μετά τις συνεννοήσεις με την τρόικα και τις προσαρμογές που θα γίνουν, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη και δεν θα υπάρχει χρόνος να συζητηθεί και να ψηφισθεί πριν από τον προϋπολογισμό.
 Στο τελικό κείμενο θα ενσωματωθούν κι άλλες φορολογικές διατάξεις, σχετικά με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.
Αντιδράσεις
Οι αντιδράσεις κατά του ν/σ για τη φορολογία ακινήτων συνεχίζονται. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και στα διεθνή δικαστήρια κατά των «αντισυνταγματικών ρυθμίσεων».
Σε ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι « είναι αντικειμενικά αδύνατη η καταβολή του διπλού φόρου, ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων ακινήτων με τις τεράστιες αντικειμενικές αξίες και τιμές ζώνης και τα μηδενικά εισοδήματα». 


sofokleousin
Πηγή:tolimeri.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου