«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες του υπ. Παιδείας (Εξεταστική, μετεγγραφές, Ιδιωτική Εκπαίδευση)



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Δεκτές  κατά πλειοψηφία, αλλά με κάποιες τροποποιήσεις και αποσύρσεις έγινα κατά πλειοψηφία , από την Ολομέλεια της της Βουλής, οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που αφορούν τη διπλή εξεταστική των φοιτητών, τις Μετεγγραφές, τα κολλέγια, τα ιδιωτικά σχολεία κλπ).
Δείτε εδώ το αρχικό κείμενο των τροπολογιών όπως είχε κατατεθεί από τον  υπουργό Παιδείας και στη συνέχει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια έγινα οι ακόλουθες αλλαγές:
-Στην παράγραφο 1, λοιπόν, στην περίπτωση 2 υπήρχε ένα λάθος, καθώς αναφερόταν η φράση «Ιερείς Μητροπόλεις». Αντικαθίσταται από τη φράση «Ιερές Μητροπόλεις».
-Στην παράγραφο 1 η περίπτωση 4   διαγράφεται εντελώς. Δεν ισχύει.
-Στο τέλος της περίπτωσης 3 της παραγράφου 7, που αφορά το ζήτημα των φοιτητών σπουδαστών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους προσβάλλονται από κάποιες νόσους –από αυτές που αναφέρονται, όχι γενικώς από κάποια νόσο-, μετά τη φράση «εάν φοιτούν σε ΤΕΙ» προστίθεται εδάφιο ως εξής: «που αυτοί επιλέγουν». Οι ίδιοι, λοιπόν, οι φοιτητές επιλέγουν ανάλογα με τις ανάγκες -είτε της πάθησης είτε τις οικονομικές είτε τις κοινωνικές- εκείνοι που θα μεταγραφούν.
-Στην παράγραφο 9, μετά τη φράση «που οφείλουν» -αφορά το θέμα των φοιτητών- προστίθεται η φράση «από προηγούμενα εξάμηνα». Δηλαδή, αυτό που θα ισχύσει για το 2014.
-Η παράγραφος 11, που αφορά το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, διαγράφεται.




Φωτό: Αρχείο eurokissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου