«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




Στις 5/11 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Π.Δ. της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ ήδη το Υπουργείο με εγκύκλιό του προχωρά σε γενίκευση του θεσμού της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, με πρώτο βήμα τα «επιμορφωτικά σεμινάρια» των στελεχών της εκπαίδευσης.
Η «αθώα» αυτοαξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεκομμένη από την πραγματικότητα των νόμων 3848/10 και 4024/11, δεν είναι τίποτα λιγότερο από το πρώτο στάδιο εφαρμογής της τιμωρητικής αξιολόγησης-χειραγώγησης.
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και την δημοκρατία στα σχολεία και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης-χειραγώγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς καταστάσεων σε εποχές που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση όλων, θα βρει ολόκληρο τον κόσμο της εκπαίδευσης δυναμικά απέναντι.
 Καλούμε
 -   Όλους τους συναδέλφους Διευθυντές Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νημιαγωγείων, να καταδικάσουν με την στάση τους (αποχή από τα σεμινάρια) την υλοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης στον νομό μας.
  -  Όλους τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν για την ακύρωση των σεμιναρίων.
 -    Όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας όπως έχει εξαγγελθεί και από την ΔΟΕ σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων και στην επιπλέον τρίωρη στάση που θα κηρύξει ο Σύλλογος την ίδια μέρα για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση καλύπτοντας πλήρως το εργασιακό τους ωράριο (τρίωρη στάση ΔΟΕ + τρίωρη στάση Συλλόγου).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου