«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πρωτιά του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης στους σχολικούς αγώνες Λυκείων Ν. Κοζάνης



epistoliΟ Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης συγχαίρει τις μαθήτριες της ομάδας Βόλεϊ (Πετοσφαίρισης): Γκοβεδάρου Ελένη, Ντίνα Χρύσα, Μπαντιούκα Βάσια, Πήττα Ελένη, Κουρκούτα Γλυκερία, Κωνσταντινίδου Μαριλένα, Σιούλα Σάντρα, Σπυριδωνίδου Σοφία, Τσιμούλα Ειρήνη, Καραματσούκα Ανθή, Καρανίκα Άρτεμη και τους μαθητές της ομάδας Μπάσκετ (Καλαθοσφαίρισης): Κορέντζο Αλέξανδρο, Ζολώτα Ανδρέα, Πλιάτσο Νικόλαο, Ζυγούρα Περικλή, Τρίτσκα Αθανάσιο, Κουρκούτα Νικόλαο, Γκιάτα Γεώργιο, Μαλτέζο Κων/νο, Λεπίδα Γεώργιο, Φτάκα Ευθύμιο, Μαμάτσιο Ανέστη, Αβραμίδη Δημήτριο, Παπαζήση Ζήση, για την κατάκτηση των κυπέλλων ,στου Σχολικούς αγώνες Ν.Κοζάνης, αλλά και για το ομαδικό πνεύμα, την συνεργασία και γενικά για την άψογη αθλητική συμπεριφορά τους. Γεμίσατε με υπερηφάνεια και χαρά όλους τους συμμαθητές και τους γονείς σας. Εύγε !
Όπως είναι γνωστό, η ομάδα Βόλεϊ των κοριτσιών προκρίθηκε και συνεχίζει στην επόμενη φάση των σχολικών αγώνων Λυκείων Μακεδονίας.
Ευχόμαστε όλοι καλή συνέχεια, καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!!! Τα θερμά συγχαρητήρια και στο γυμναστή του σχολείου κ.Χριστοδούλου Σάββα.

Σεμινάριο Ψυχοκινητικής Αγωγής στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας




                    «Η Ψυχοκινητική Αγωγή στη νηπιακή ηλικία»
   Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθήτριες του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων  του  2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας  το  σεμινάριο με θέμα «Η Ψυχοκινητική Αγωγή στη νηπιακή ηλικία» που παρουσίασε η κυρία Μάγκου  Νατάσα  στις  12-02-2013 ύστερα από πρόσκληση της κυρίας Αγγελίδου Έφης  καθηγήτριας του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας   σε συνεργασία με την συνάδελφό της κυρία Κυριακή Παπαδοπούλου.
  Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες θεωρίες της Ψυχοκινητικής Αγωγής βασιζόμενες στις  επιστήμες της  Παιδαγωγικής, Νευρολογίας και Ψυχολογίας. Η κα Μάγκου μεταξύ άλλων είπε  «  Ο βαθμός ψυχοκινητικής ωριμότητας έχει άμεση σχέση με τη γενικότερη νευρολογική ανάπτυξη του παιδιού. Διάφορες μορφές μαθησιακών δυσκολιών συνοδεύονται και από ανεπάρκεια στον ψυχοκινητικό τομέα….. Δεν μαθαίνουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι, σαν παιδιά αλλά και σαν ενήλικες, έχουν διαφορετικές εμπειρίες, ικανότητες, δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Κάποιοι κατανοούν και μαθαίνουν κάτι  βλέποντας, άλλοι ακούγοντας και άλλοι μόνο όταν το αισθανθούν ή  το  αγγίξουν ή κάνουν κάτι με αυτό. Ο βαθμός γνωσιακής εξέλιξης κάθε παιδιού εξαρτάται από την ηλικία, την ποσότητα και ποιότητα των ερεθισμάτων που έχει δεχτεί…...».
    Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν παίζοντας παιχνίδια Ψυχοκινητικής Αγωγής από το βιβλίο: «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός». Τα  παιχνίδια  αυτά καλλιεργούν  τις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών ενώ συγχρόνως προσφέρουν γνώση και  ψυχαγωγία!  Το πρακτικό μέρος  του σεμιναρίου παρακολούθησε  επίσης  και η κυρία Σιώζου Μαρία  με τις  μαθήτριες της  Γ΄ Οικονομίας.
Στην  επιτυχημένη διεξαγωγή του επιμορφωτικού σεμιναρίου συνέβαλαν επίσης  ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας κ. Βλάχος καθώς και ο υποδιευθυντή ς του σχολείου κ. Σάλιαγκας.

                                        
γυμνάστρια
                                          Μάγκου Νατάσα
στο 5ο Δημ. Σχολ. Πτολ/δας
και Δημ. Σχολ. Ασβεστόπετρας

Απύθμενο θράσος από Τροϊκανούς: Κόψτε τις συντάξεις κάτω των 60!


«Ή κάνετε κάτι με τους δημόσιους υπαλλήλους, ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω των 60 ετών!». Με αυτή τη φράση το κλιμάκιο της τρόικας έθεσαν για πρώτη φορά στην ελληνική κυβέρνηση ένα δύσκολο θέμα: αυτό των συνταξιούχων και ειδικότερα όσων είναι κάτω των 60 ετών....

Αν και το επιτελείο της κυβέρνησης απέφυγε να πάρει θέση και να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, η επισήμανση αυτή των τροϊκανών σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, υπήρξε τέτοια αναστάτωση από το αίτημα των τροϊκανών, ώστε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε άμεσα να ενημερωθεί για τον αριθμό των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο οποίος ανέρχεται σε 700.000 άτομα!
Πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος της τρόικας δεν είναι η πλήρης διακοπή των συντάξεων, αλλά η υιοθέτηση μιας επιδοματικού τύπου λογικής, εκ μέρους του Δημοσίου.
Δηλαδή, η εξεύρεση ενός συστήματος που θα δίνει κάποιο μίνιμουμ ποσό στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, περικόπτοντας όμως την πλήρη σύνταξη που θα λάβουν μετά τη συμπλήρωση των 60 ετών τους.
Η τρόικα επιδιώκει αυτό το βοήθημα να έχει τη μορφή επιδόματος, σαν αυτό της ανεργίας ή να είναι μία μίνι σύνταξη, η οποία όμως θα κόβεται, στην περίπτωση που ο «συνταξιούχος» έχει βρει εργασία.
Νέα γούστα από τους Τροϊκανούς... Επιτέλους πότε κάποιος θα τους πει να κάνουν κουμάντο στα δικά τους χωράφια!
Επιτέλους...

Πηγή: http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Νέες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους Δασκάλους

Σκέψεις για συγχώνευση των εξεταστικών κέντρων στις Πανελλαδικές


Τη συγχώνευση των εξεταστικών κέντρων στις Πανελλαδικές εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διεξαγωγής Εξετάσεων προς τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία, οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνένωσης εξεταστικών κέντρων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα συνωστισμού.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους είναι χρήσιμο να διερευνήσουν οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης τη δυνατότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων, τονίζεται ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψηφίους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Όπου συμπτυχθούν εξεταστικά κέντρα, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων σε καθένα θα πρέπει να παραμείνει διαχειρίσιμος και περιορισμένος για πρακτικούς και παιδαγωγικούς λόγους».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές

Στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή βρέθηκαν σήμερα περισσότεροι από 70 αναβάτες των Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών.

Νέο σύστημα παραιτήσεων για τους εκπαιδευτικούς



Αλλαγές στο σύστημα παραιτήσεων των εκπαιδευτικών για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας κάνει το υπουργείο Παιδείας καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, παρατηρήθηκαν πολλά λάθη τόσο στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς όσο και ελλείψεις στα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών, αλλά και στα συνοδευτικά δικαιολογητικά των νοσοκομείων.
 
Στην εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:
 
Για τις αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών μετά τη 10η Ιουλίου και κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους που γίνονται αποδεκτές με απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας, ύστερα από γνώμη του οικείου Κ.Υ.Σ.Π.Ε./Κ.Υ.Σ.Δ.Ε για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, θα πρέπει οι λόγοι αυτοί να αποδεικνύονιαι από πιστοποιητικά Υγειονομικής Επιτροπής ή Δημόσιου Νοσοκομείου.
 
Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις για λόγους υγείας δεν έχουν κανένα από τα συνταξιοδοτικά ευεργετήματα της απόλυσης κατά τις διατάξεις του άρθρου 153 του Υπαλληλικού Κώδικα για σωματική ή πνευματική ανικανότητα. Επειδή, κατά τον έλεγχο των τελευταίων αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών που δεχθήκαμε, προκειμένου να τα διαβιβάσουμε στο ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ παρατηρήθηκαν πολλά λάθη τόσο στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς όσο και ελλείψεις στα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών, αλλά και στα συνοδευτικά δικαιολογητικά των νοσοκομείων, σας παραθέτουμε τις παρακάτω οδηγίες και παρακαλούμε για την τήρησή τους στις επόμενες αιτήσεις παραίτησης:
 
Δικαιολογητικά
1 Αίτηση του εκπαιδευτικού την οποία υποβάλλει στη Διεύθυνση που ανήκει οργανικά και διαβιβάζεται με σχετικό έγγραφο από την Ιδια την Διεύθυνση στα αντίστοιχα Τμήματά μας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όχι από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Η αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης. ΠΡΟΣΟΧΗ: στην αίτηση ο εκπαιδευτικός να ζητά να παραιτηθεί από την Υπηρεσία και όχι να συνταξιοδοτηθεί. Παρακαλούμε να γίνεται σωστός έλεγχος κατά την παραλαβή των αιτήσεων, εκτός από τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους και ως προς τα κωλύματα λύσης της υπαλληλικής τους σχέσης π.χ. υποχρέωση υπηρέτησης/παραμονής έπειτα από χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, άδειες άνευ αποδοχών, ποινική ή πειθαρχική δίωξη που μπορεί να επισύρει την ποινή οριστικής παύσης κλπ.
 
 
2 Υπεύθυνη δήλωση του εκπαιδευτικού, στην οποία θα αναγράφουν:
 
τους επικαλούμενους λόγους,
εάν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα βάσει του Ν.3865/2010,
το έτος θεμελίωσής τους και αν είχαν ανήλικα τέκνα κατά το έτος θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος,
την εξαγορά ή όχι της στρατιωτικής τους θητείας,
το έτος έναρξης πρώτης ασφάλισης και
αν γνωρίζουν ή όχι για την άμεση καταβολή της σύνταξής τους μετά την παραίτησή τους.
Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή στη συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης λόνω ύπαρξης φαινομένων ανάκλησης παραίτησης εκπαιδευτικών που θεμελιώνουν μεν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, χωρίς όμως να τους καταβάλλετε άμεσα η σύνταξη, επειδή δεν συμπληρώνουν το απαραίτητο όριο ηλικίας νια την καταβολή της.
 
3 Στην περίπτωση αίτησης παραίτησης για λόγους υγείας υποβάλλουν δικαιολογητικά μόνο από Δημόσιο Νοσοκομείο. Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (άρθρο 6 του Ν. 3863/2010), Υνειονομικές Επιτροπές (άρθρο 5 του Ν.3865/2010).
 
4 Στην περίπτωση αίτησης παραίτησης για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, αναγράφονται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση οι επικαλούμενοι λόγοι και υποβάλλονται δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τους παραπάνω λόγους.
 
5 Η Διεύθυνση που ανήκει οργανικά ο εκπαιδευτικός διαβιβάζει πλήοες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών. το οποίο θα περιέχει τα εξης: Αριθμό Μητρώου, ημερομηνία γέννησης, ΦΕΚ διορισμού, ορκωμοσία, ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας, ημερομηνία μονιμοποίησης, βαθμολογική/μισθολογική κατάταξη, άδειες άνευ αποδοχών, εκπαιδευτική άδεια με ή χωρίς αποδοχές, ποινές, οποιαδήποτε προϋπηρεοία συμπεριλαμβανομένης και αυτής στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τον χρόνο έναρξης πρώτης ασφάλισης, συνολικός χρόνος υπηρεσίας μέχρι και την ημέρα υποβολής ιης αίτησης, με τη διευκρίνιση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις παραίτησης-συνταξιοδότησης και επομένως δεν συντρέχουν οι λόγοι που περιγράφονται στην παρ. 2 του άρθρου 148 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007 – Φ.Ε.Κ. 26 τ.Α79-2-2007).
 
Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν ότι η παραίτηση θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί αν κατά την υποβολή της εκκρεμεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη για συγκεκριμένα παραπτώματα ή αν η δίωξη αυτή ασκηθεί μέσα σε δύο (2) μήνες από την υποβολή της αίτησης παραίτησης και πριν από την αποδοχή της.
 
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ
 
ΕΘΝΟΣ

ΓΕΜΙΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…ΣΤΗΝ «ΚωμΟδύσσεια» ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


altΓΕΜΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΓια δεύτερη φορά πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας την Παρασκευή 29 Μαρτίου από συμπολίτες μας που παρακολούθησαν το έργο ΚωμΟδύσσεια της "Θεατρικής Συντροφιάς Πτολεμαΐδας".Oι συντελεστές και
 οι ηθοποιοί της ¨Θεατρικής Συντροφιάς¨ έδωσαν όλο τον εαυτό τους και σε αυτή την παράσταση στηρίζοντας με ενθουσιασμό το έργο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣΔεκάδες συμπολίτες μας που παρακολούθησαν την παράσταση, έφεραν μαζί τους τρόφιμα αντί εισιτηρίου γεμίζοντας τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου¨. Στέλνωντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα:ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
altΠηγή:eordai.org

Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στην Πτολεμαΐδα, σε εκδήλωση του Δήμου Εορδαίας

Ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλεί την Κυριακή 31/03/13, ώρα 19:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, στην εκδήλωση-ομιλία με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο» με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγικό αναλυτή Καλεντερίδη Σάββα.
Στην ομιλία θα εξεταστούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή-Κουρδιστάν-Α. Μεσόγειο, θα γίνει συσχετισμός των γεγονότων με τα γενικά συμφέροντα του ελληνισμού και θα εξεταστούν οι επιπτώσεις τους σε Κύπρο και Ελλάδα.
Ο ομιλητής θα δεχτεί ερωτήσεις και θα απαντήσει σε κάθε ζήτημα που θα τεθεί από τους παρευρισκομένους!
 

Μετατάξεις στην πρωτοβάθμια: Θετικά, αρνητικά, κενά, διαδικασία


Dardamanelis_ThrasivoulosΜετά την ανακοίνωση-εφαρμογή της Υ.Α.50200/2012 έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:
1. Το υπουργείο δεν λύνει το θέμα της κάλυψης των κενών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρά μόνο μερικά (τα κενά είναι πολύ περισσότερα).
2. Δεν λαμβάνει υπόψη του τα τεράστια πλεονάσματα των εκπαιδευτικών που ήδη υπάρχουν μέσα στα ίδια τα ΠΥΣΔΕ άρα στην ΙΔΙΑ περιοχή των αντίστοιχων ΠΥΣΠΕ, με αποτέλεσμα εφόσον δεν μετακινηθούν κατά προτεραιότητα αυτοί οι συνάδελφοι, τότε θα υπάρξουν τον επόμενο Σεπτέμβριο υπεράριθμοι που θα κινδυνεύουν άμεσα να μετακινηθούν – βρεθούν σε άλλους ΝΟΜΟΥΣ και περιοχές διότι δεν πρόκειται να έχουν αντικείμενο ακόμα και μετά από αθρόες καλοκαιρινές συνταξιοδοτήσεις.
3. Πιθανότατα θα δημιουργήσει κενά σε περιοχές μετά τις μετατάξεις, που δεν θα μπορεί να τις καλύψει με διορισμούς τον Σεπτέμβριο οδηγώντας μας και γιαυτό το λόγο σε αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου.
Ύστερα από τα ανωτέρω και αφού το ΥΠΑΙΘΠΑ έχει πειστεί για το αναγκαίο της εφαρμογής των σχεδιασθέντων πέρσι (πρόχειρα μάλλον) μετατάξεων, αντί των διαθέσεων που τουλάχιστον στην Ανατ. Θεσ/νίκη είχαν απόλυτη επιτυχία μετά τον σχεδιασμό και τις προβλέψεις που έγιναν μεταξύ των Διευθύνσεων Δ/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης έχω να προτείνω τα εξής:
Οπωσδήποτε το ΥΠΑΙΘΠΑ πρέπει άμεσα να νομοθετήσει την κατά προτεραιότητα μετακίνηση των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών μεταξύ των ιδίας περιοχής μετάθεσης ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ και μόνο για τα εναπομείναντα κενά να προχωρήσει με όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που εφαρμόζονται για τις μεταθέσεις.
Δεν κατανοώ μέχρι σήμερα γιατί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έθεσε ηδη το θέμα στον κ. Υπουργό Παιδείας πριν να είναι αργά;
Μήπως θέλουμε να υπάρξουν μετακινήσεις συναδέλφων μεταξύ περιοχών μετάθεσης, επειδή οι περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν πλεονάσματα, χωρίς να λαμβάνουμε πλέον υπόψη τους συναδέλφους που ήδη ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΩΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ οι οποίοι ΗΔΗ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ως υπεράριθμοι:
Μήπως η χώρα μας από αστοχίες υπηρεσιακών παραγόντων για ακόμη μια φορά, πρόκειται να ταλαιπωρήσει, εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές και μετά μας φταίνε τα μνημόνια:
Με την παρούσα καλώ τους συναδέλφους της Ανατ. Θεσσαλονίκης να υποβάλουν άμεσα αιτήσεις αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την μη πρόβλεψη από το ΥΠΑΙΘΠΑ να λύσει με αίτηση πρώτα τις υπεραριθμίες εντός των ΝΟΜΩΝ μεταξύ ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.
Από τους συνημμένους πίνακες φαίνεται ξεκάθαρα (κόκκινο τα πλεονάσματα στην διεύθυνση, κίτρινο οι διατεθέντες με κάθε τρόπο στην Α/θμια και με μπλε οι θέσεις μετάταξης ανά ειδικότητα) ποια έπρεπε να είναι η σωστή λύση στο πρόβλημα από το Υπουργείο μας.
Με εκτίμηση
Δαρδαμανέλης Θρασύβουλος
Εκπ/κός 8ου Γυμν. Καλαμαριάς
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αναπλ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας
H γλώσσα μας εκπέμπει σήμα κινδύνου!
 
Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για την σταδιακή «απλοποίηση» της γλώσσας, που οδηγεί στην πλήρη αλλοίωση και πιθανώς εξαφάνισή της.


Πηγή:pekp.gr 



Φωτογραφίες από Σχολικούς Αγώνες Στίβου  Γυμνασίων-Λυκείων 28-3-2013 II


 photo 2013-03-28-123_zps53cf54e8.jpg
 photo 2013-03-28-122_zpsa2a16f6c.jpg
 photo 2013-03-28-121_zpsa64e6a7a.jpg
 photo 2013-03-28-124_zps3eca392d.jpg
 photo 2013-03-28-125_zps870b548d.jpg
 photo 2013-03-28-127_zps6de5e586.jpg
 photo 2013-03-28-128_zps216659dd.jpg
 photo 2013-03-28-129_zpsdb6d4c3b.jpg
 photo 2013-03-28-130_zps2435c895.jpg
 photo 2013-03-28-131_zps8982f23b.jpg
 photo 2013-03-28-133_zps6106c3be.jpg
 photo 2013-03-28-134_zpse9e93543.jpg
 photo 2013-03-28-135_zpsad474e2a.jpg
 photo 2013-03-28-137_zpsd1e68169.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

. . . "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ"


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

ΜΟΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ mzsnkls@yahoo.gr
Το παρόν ιστολόγιο έχει μοναδικό σκοπό, τον εκπαιδευτικό. Να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους στα μαθήματα τους. Σε καμία περίπτωση δεν αποβλέπει σε κερδοσκοπικούς σκοπούς και στόχους.
''Ιστολόγιο με εκπαιδευτικό υλικό, αλλά είναι πάντα απαραίτητη η επίβλεψη κάποιου ενήλικα κατά την πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο!''
 http://tamozakia.blogspot.gr/

Ρυθμίσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με την οποία  ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα μαθήματα που εξετάζονται   σε πανελλήνιο επίπεδο οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  (ομάδα Β). Για να δείτε την εγκύκλιο κάνετε κλικ εδώ.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στα επίπεδα της δεκαετίας του '70 η αγοραστική δύναμη των μισθωτών


emporika_katastimata_597_355.jpg

Η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ...

Όσοι έγγαμοι αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις η μετενέρεια των οποίων έχει λήξει θα δουν απο Δευτέρα τους μισθους τους να μειώνονται κατά 10%.

Κι αυτό, γιατι απο την 1η Απριλίου γίνεται προαιρετική η καταβολή επιδόματος γάμου από τους εργοδότες, κάτι που αυτόματα θα επιφέρει μείωση στους κατώτατους μισθούς των έγγαμων.
 

Σύμφωνα με παράδειγμα που φέρνει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, έγγαμος υπάλληλος άνω των 25 ετών με πάνω από 9 χρόνια προϋπηρεσίας εισπράττει 820,51 ευρώ τον μήνα (586,08 βασικό, 175,82 ευρώ, επίδομα τριετιών 58,61 ευρώ επίδομα γάμου). Από τη Δευτέρα θα χάσει το επίδομα γάμου και ο μισθός θα περιοριστεί στα 761,9 ευρώ.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", που επικαλείται στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, από το 2010 μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 30% με 40%.
 
Πηγή:pekp.gr

Έκθετο το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στο ζήτημα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών (η οποία έχει διανυθεί σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια)


Μείζον ζήτημα προκύπτει από τη μη αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας (αναπληρωτών και μονίμων) η οποία έχει διανυθεί σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με διαδοχικά έγγραφά τους αρνούνται την αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που υπηρετούν σήμερα στη Δημόσια Εκπαίδευση να βλέπουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται. Παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα και την έντονη αντίδραση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
 Δείτε
εδώ το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α (23 Απριλίου 2012)
εδώ το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (8 Φεβρουαρίου 2013)
εδώ το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (28 Φεβρουαρίου 2013)
εδώ το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (22 Μαρτίου 2013)
εδώ την έντονη αντίδραση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (27 Μαρτίου 2013)

Πηγή:pekp.gr

Πρακτική επιδοτούμενη απασχόληση 5μηνης διάρκειας


Πρακτική επιδοτούμενη απασχόληση 5μηνης διάρκειας
Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο δράσης του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο ενεργειών με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης Νέων σε επιχειρήσεις, με τη μορφή πρακτικής άσκησης. Οι δικαιούχοι άνεργοι, εφόσον συμμετάσχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών από Πιστοποιημένους Εκπαιδευτικούς Φορείς, προωθούνται σε επιχειρήσεις, με την εξασφάλιση:
-5μηνης (500 ώρες) επιδοτούμενης απασχόλησης, με τη μορφή πρακτικής άσκησης
-Ιατροφαρμακευτικής και επιπλέον ασφαλιστικής κάλυψης αυτών, έναντι κινδύνου, ατυχήματος καθ' όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
-Επιδότησης όλων των εργοδοτικών εισφορών, για διάστημα ενός έτους, εφόσον κάποιος/οι από τους ανέργους προσληφθούν από την επιχείρηση μετά τη λήξη της 5μηνης επιδοτούμενης απασχόλησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημίων - ΤΕΙ έως 29 ετών και απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών.
Η δράση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: http://www.news.gr/oikonomia/agora-ergasias

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ομόσπονδο ΑΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο Σχέδιο Αθηνά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Την Παρασκευή ο υπουργός παιδείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο στον οποίο ανακοίνωσε ότι:
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία και δημιουργείται το Ομόσπονδο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  με δύο πυλώνες:
Ο ένας πυλώνας ο πανεπιστημιακός με αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και
Ο τεχνολογικός πυλώνας με αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό  το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκαν τουλάχιστον 15 φορές οι Βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος και Χ. Κουκουλόπουλος.

Μέχρι 30 Απριλίου η παράταση για το Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα-ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σας γνωρίζουμε   ότι, προωθείται  Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία προβλέπεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος  έως τις 30/4/2013. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να συνεχίσετε, χωρίς διακοπή, την παραλαβή των αιτήσεων που υποβάλλονται από τους δικαιούχους του επιδόματος.
Αυτό αναφέρει έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου παιδείας Θανάση Κυριαζή προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
. Κάνετε κλικ εδώ  για να δείτε την  Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει όλες τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του Στεγαστικού Επιδόματος των 1000 ευρώ στους δικαιούχους φοιτητές.
Έλεγχοι στα δικαιολογητικά των φοιτητών για το Στεγαστικό Επίδομα 2013
Με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σχετικά με το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών, ζητά από τις Διευθύνσεις Φοιτητικής Μέριμνας των ΑΕΙ
Α. Να συντάσσουν  την κατάσταση πληρωμής δαπάνης
Β. Να ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών,
Γ. Να προωθούν τα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου φοιτητή του επιδόματος, προκειμένου να γίνει έλεγχος των εν λόγω δικαιολογητικών από τις κατά τόπους ΥΔΕ.

Βιβλία ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Εκτύπωση
 
zip Βιβλίο Καθηγητή για τις Α΄-Β΄ τάξεις δημοτικού 788.40 Kb
zip Βιβλίο Μαθητή για τις Α΄-Β΄τάξεις δημοτικού 1.60 Mb
zip Βιβλίο Καθηγητή για τις Γ΄- Δ΄τάξεις δημοτικού α΄μέρος 1.58 Mb
zip Βιβλίο Καθηγητή για τις Γ΄- Δ΄τάξεις δημοτικού β΄μέρος 832.65 Kb
zip Βιβλίο Καθηγητή για τις Ε΄- ΣΤ΄τάξεις δημοτικού 657.50 Kb
zip Βιβλίο Μαθητή για τις Ε΄-ΣΤ΄τάξεις δημοτικού 1.20 Mb
zip Βιβλίο Μαθητή για το Γυμνάσιο 1.92 M
zip Βιβλίο Καθηγητή για την Α΄Γυμνασίου 819.10 Kb
zip Βιβλίο Καθηγητή για την Β' Γυμνασίου 3.67 Mb
zip Βιβλίο Καθηγητή για την Γ΄Γυμνασίου α΄μέρος 946.12 Kb
zip Βιβλίο Καθηγητή για την Γ΄Γυμνασίου β΄μέρος 1013.09 Kb

Πηγή: http://www.digital-in.info/grfysag
 

Φωτογραφίες  από  τους Σχολικούς Αγώνες Στίβου    Γυμνασίων-Λυκείων  στις  28-3-2013 στο Δ.Α.Κ. ΠΤΟΛΕΜΑΊ΄ΔΑΣ


 photo 2013-03-28-166_zps7c4522f7.jpg photo 2013-03-28-159_zps44032627.jpg


 photo 2013-03-28-163_zps20f92448.jpg photo 2013-03-28-164_zpsb0a389d7.jpg


 photo 2013-03-28-160_zps20dd0ba1.jpg photo 2013-03-28-161_zps2dd1fbf6.jpg



 photo 2013-03-28-156_zpscce038ac.jpg photo 2013-03-28-157_zps2ee24263.jpg

 photo 2013-03-28-158_zpsbb126a2e.jpg photo 2013-03-28-154_zps1e9f797d.jpg photo 2013-03-28-165_zps6ff10965.jpg

 photo 2013-03-28-155_zps3301a537.jpg