«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις Σχολές Αστυνομίας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Νέα  ερώτηση, η τρίτη κατά σειρά από το Νοέμβριο κατατέθηκε στη Βουλή από Βουλευτές, σχετικά με το εάν θα διεξαχθούν πανελλαδικές εξετάσεις φέτος   για την εισαγωγή των μαθητών της Γ Λυκείου στις Σχολές της Ατυνομίας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν  έχει απαντήσει ακόμη στις δύο ερωτήσεις Βουλευτών που κατατέθηκαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο  του 2013, ε αντίθεση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης που απέστειλε στη Βουλή γραπτές απαντήσεις , αλλά δεν απαντά ευθέως στο ερώτημα που έχουν οι υποψήφιοι εάν θα γίνουν  φέτος εξετάσεις για τις αστυνομικές σχολές.Πάντως  για να γίνουν φέτος εξετάσεις ια τις αστυνομικές σχολές χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
Δείτε εδώ την ερώτηση βουλευτών  του Νοεμβρίου κι εδώ του Δεκεμβρίου.
Δείτε εδώ τη πρώτη απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κι εδώ τη δεύτερη

Η ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-14 και 2014-15 δεν προβλέπεται η  εισαγωγή ιδιωτών στις εν λόγω σχολές  σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΕΜ /2/125/13-11-2013. Εν τούτοις, ψηφίστηκε στην Βουλή τροπολογία με την οποία πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι εξετάσεις εισαγωγής για το έτος 2012-13 και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν  στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Για το τρέχον όμως ακαδημαϊκό έτος δεν έχει ψηφιστεί αντίστοιχη ρύθμιση  και οι υποψήφιοι  δικαιολογημένα ανησυχούν καθώς δεν προβλέπονται στο μηχανογραφικό δελτίο του 2014 οι  Σχολές Αστυνομίας ώστε μετά την εισαγωγή τους να μπορέσουν να φοιτήσουν αντίστοιχα το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Ας σημειωθεί πως όταν δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η μεγάλη πλειοψηφία των υποψήφιων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις   είχαν ήδη προχωρήσει στην εκπαίδευσή τους για την εισαγωγή στις οικείες σχολές πέραν της υποχρεωτικής, όντας μαθητές της Β΄ Λυκείου, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους υποψήφιους επιθυμούν να προσπαθήσουν κατά το τρέχουν έτος και είχαν αποτύχει τις προηγούμενες χρονιές. Αν δεν τους επιτραπεί η πρόσβαση στις εξετάσεις δεν θα υπάρχει εναλλακτική διέξοδος.
Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
•    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου  για λόγους δικαιοσύνης να ισχύσει για την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές ανάλογη ρύθμιση με αυτή της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-13;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Νίκη Φούντα
Θωμάς Ψύρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου