«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εμφύλιος στα σχολεία για την αξιολόγηση


Ολόκληρο το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Πόλεμος μεταξύ συνδικαλιστών και σχολικών συμβούλων έχει ξεσπάσει, με αφορμή την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η οποία -όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας- βρίσκεται στην τελική ευθεία, σύμφωνα με το Έθνος.
Η ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει τη διαδικασία της αξιολόγησης, προαναγγέλλοντας μάλιστα διαγραφές από τις ΕΛΜΕ, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων που θα εμπλακούν στην αξιολόγηση.
Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων, από την πλευρά της, πέρασε χθες στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης» και προσθέτει πως «η αντιμετώπιση της κατάστασης με απειλές διαγραφών από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ δεν δίνει λύσεις».
Μάλιστα, αναφέρονται σε μία περίπτωση σχολικής συμβούλου προσχολικής αγωγής στη Χίο η οποία διεγράφη από την τοπική ένωση, διότι έκανε το…λάθος να πάει σε σχολικές μονάδες, προκειμένου να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολικών μονάδων για την αυτοαξιολόγηση.
«Πηγές» του υπουργείου Παιδείας τόνισαν χθες ότι: «Η αξιολόγηση έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει και έως τις 30 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τους συμβούλους και τους περιφερειακούς διευθυντές και θα ακολουθήσουν οι διευθυντές των σχολείων. Οι απειλές για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης θα πέσουν στο κενό, ο θεσμός αυτός αφορά υποχρεωτικά όλους τους εκπαιδευτικούς και κανείς δεν θα μπορέσει να μπει εμπόδιο στην αξιολόγηση».
Η απειλή των διαγραφών σε όσους εμπλακούν στη διαδικασία της αξιολόγησης έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των σχολικών συμβούλων. Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων επισημαίνει πως δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αφού -όπως αναφέρει- «η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι πολύ παραπάνων από επαρκής».
cleverclass.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου