«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Eκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ,την Πέμπτη 30-01


mousiko_sxoleio_siatistas“Υπήρχε ένα νομικό κενό για τη σίτιση στα Μουσικά Σχολεία. Όταν πέρασαν οι αρμοδιότητες για τη μεταφορά στις περιφέρειες δεν είχε προβλεφθεί τι θα γίνει με τη σίτιση.
Ήρθαμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών που είναι το αρμόδιο υπουργείο κι έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιό του αυτή την τροπολογία που θα λύνει το θέμα της σίτισης και στα Μουσικά Σχολεία τώρα πια που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός.” Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου(13-01-2014.)
Το νομικό κενό δημιούργησε η  ίδια η  κυβέρνηση το περασμένο  καλοκαίρι (Ιούλιος 2013) και είναι η ίδια που με τη «φιλεκπαιδευτική» πολιτική που ακολουθεί ακόμη δεν το έχει λύσει!!!
Σε επαφές που είχαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στο θέμα αυτό παρά το  γεγονός ότι έχουν ζητηθεί οδηγίες από τον προηγούμενο Δεκέμβριο.
Εμείς επιμένουμε πως στήριξη της μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας δε νοείται με χιλιάδες χαμένες ώρες και καθηγητές που στέλνονται Δεκέμβριο μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ.
Πως δε γίνεται να έχεις 8ωρα και 9ωρα με τα παιδιά άσιτα στο σχολείο. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ξεκινήσει η σίτιση . Υπενθυμίζουμε πως η σχολική χρονιά ξεκινάει το Σεπτέμβριο. Ούτε Δεκέμβριο ,ούτε Φεβρουάριο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Να δοθεί άμεση και
οριστική λύση στο θέμα. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουμε τη στάση μας στο φλέγον αυτό ζήτημα την Πέμπτη 30-01-2014 ώρα 7 το βράδυ στην αίθουσα σίτισης του σχολείου μας.     
Σιάτιστα 27-01-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου