«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Διευθύντρια δημοτικού σχολείου χειροδίκησε κατά συναδέλφου

ΑΠ:36/5-2-2014
Προς: Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, τα μέλη, ΔΟΕ
Καταγγελία της δ/ντριας του Δ.Σ. Αγ. Μαρίνας η οποία χειροδίκησε κατά συναδέλφου αφού πρώτα πρόσβαλε τους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου !!!
Το ΔΣ του συλλόγου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επανέλθει και να καταγγείλει και πάλι τη δ/ντρια του ΔΣ Αγ. Μαρίνας καθώς αυτή τη φορά η συμπεριφορά της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Έφτασε να χειροδικήσει εναντίον συναδέλφου η οποία εξέφραζε το αίτημα -εκ μέρους όλων των συναδέλφων της- για ενημέρωση από τη διευθύντρια για τα προβλήματα  ενδοσχολικής βίας που είχαν προκύψει στη σχολική μονάδα.
Η δ/ντρια όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, ως όφειλε και θα έπρεπε να έχει κάνει με
δική της πρωτοβουλία, αλλά προέβη σε χειροδικία με τέτοια βιαιότητα που έριξε κάτω τη      συνάδελφο και η κατάστασή της την ανάγκασε να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός  όπου διαγνώστηκε οξεία  αυχεναλγία, ετέθη αυχενικό κολάρο και  της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια!
Δεν υπάρχει προηγούμενο δ/ντή σχολείου που να έχει φέρει το σύλλογο μας στη θέση να τον/την καταγγείλει τρίτη  φορά και μάλιστα την τελευταία για χειροδικία!!!
Η συγκεκριμένη δ/ντρια έχει υπερβεί κάθε όριο.
 Έχει καταφέρει να έρθει σε πλήρη ρήξη με το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών του σχολείου, γεγονός που αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη προς το χειρότερο και προηγούμενων ανάλογων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών πρόσφατα (παραθέτουμε την πρόσφατη καταγγελία του Συλλόγου σε βάρος της). Ακόμη χειρότερα αυτή τη φορά πρόκειται  για άσκηση βίας και απειλή της σωματικής ακεραιότητας συναδέλφου!!!
Με βάση τα γεγονότα, θεωρούμε ότι η παραμονή της στο σχολείο αποτελεί πηγή συνεχών εντάσεων που πέρα από τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν στους συναδέλφους, δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου δημιουργούν κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ακυρώνουν το ρόλο των εκπαιδευτικών και του σχολείου.
Καλούμε κάθε υπεύθυνο να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες καθώς και στη λήψη των αναγκαίων  μέτρων που θα διασφαλίζουν την ηρεμία και την αποκατάσταση της στοιχειώδους συλλογικής και δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου, το σεβασμό και της στήριξη των εκπαιδευτικών και τους όρους για το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο που πρέπει να παρέχει το σχολείο.
Ο σύλλογος θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα σ΄ αυτή την κατεύθυνση (επίσκεψη στο σχολείο, επαφή με τους εκπαιδευτικούς σύλλογο γονέων, παράσταση στη δ/νση, στάση εργασίας και διαμαρτυρία κλπ), ανάλογα με τις εξελίξεις και θα στηρίξει τους συναδέλφους και τη λειτουργία του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου