«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αριθμός Εισακτέων 2014: Σε ποιες σχολές μειώνεται



Μειώνονται σε ορισμένες σχολές ο αριθμός εισακτέων σε πολλές σχολές όπου θα φέρουν και την άνοδο στις βάσεις για το 2014 ενώ αντίθετα αναμένεται να ευνοηθούν οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου.
Αυξομειώσεις στις βάσεις αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων. Η μείωση του αριθμού θα σημάνει αύξηση των βάσεων σε σχολές όπως Φιλολογίας και Νομικής, ενώ αντίθετα μείωση της βάσης θα σημάνει η αύξηση των εισακτέων σε σχολές όπως Μαθηματικό, Φυσικό, και πολλές πολυτεχνικές σχολές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν μειώσεις σε περίπου 20 τμήματα, μειώσεις που θα σημάνουν αυξήσεις σε άλλα τμήματα.
Μειώνονται από φέτος σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις σε σχολές όπως: Παιδαγωγικό Ρεθύμνου, Φιλοσοφίας Πάτρας, Παιδαγωγικό Βόλου, Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας, Ιταλικής Φιλολογίας Αθήνας, Νομικής Κομοτηνής, ΦΠΨ Ιωαννίνων, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Θήβας, Λογιστικής Χαλκίδας.
Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε πολλές ομάδες σχολών και κυρίως στα τμήματα Θετικών Επιστημών που εντάσσονται στο 2ο Eπιστημονικό Πεδίο, όπως μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας κ.ά.
Οι μειώσεις αυτές στις παραπάνω σχολές θα φέρουν αυξήσεις στον αριθμό των εισακτέων σε άλλες όπως: Φυσικής Ηρακλείου, Χημείας Θεσσαλονίκης, Μαθηματικών Πάτρας, Βιολογίας Αθήνας, Μαθηματικών Θεσσαλονίκης, Γεωγραφίας Μυτηλίνης, Γεωλογίας Πάτρας, Χημείας Ηρακλείου, Φυσικής Θεσσαλονίκης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Ηρακλείου.
Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι εφέτος θα ευνοηθούν οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου.
Ο συνολικός αριθμός εισακτέων αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή μείωση αυτών σε τμήματα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων αλλά και σε τμήματα τα οποία παραδοσιακά οδηγούσαν σε θέσεις του Δημοσίου.
Πέρυσι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων μειώθηκε σημαντικά αφού δόθηκαν στα ΑΕΙ 69.288 θέσεις έναντι 76.094 θέσεων το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου