«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πανελλαδική Γραμματεία: Δελτίο Τύπου για τις συναντήσεις Συλλόγων και ΔΣ ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας


Στα χαρτιά η υποχρεωτικότητα της Ειδικής Αγωγής, χωρίς μόνιμους διορισμούς!
Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχαν την Παρασκευή 9.5.2014 οκτώ Σύλλογοι Αττικής και τη Δευτέρα 12.5.2014 το ΔΣ της ΔΟΕ αντίστοιχα με τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου.
Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις, το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί μετά τις εκλογές, με μικροαλλαγές που δεν αναιρούν την ουσία του. Δηλαδή, την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και στην Ειδική Αγωγή, την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ που τσακίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς και γονείς, παραδίδει σε επιχειρηματίες, ΜΚΟ, χορηγούς την Ειδική Αγωγή.
Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο γενικός διευθυντής Ειδικής Αγωγής του υπουργείου δε δεσμεύτηκαν για την υποχρεωτικότητα της Ειδικής Αγωγής για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, οπότε χωρίς υποδομή και χρηματοδότηση είναι κενό γράμμα. Επίσης δε δεσμεύτηκαν για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε αυτήν, για μόνιμους διορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε το πολύ για μικροαλλαγές στην υπάρχουσα τραγική κατάσταση, που δεν είναι όπως θα δούμε παρακάτω και όλες προς το καλύτερο.
Πηγή: Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου