«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Με μπαλώματα οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ




Ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς από ΙΕΚ αναζητά το υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ. Οταν το υπουργείο Παιδείας το περασμένο καλοκαίρι πέταξε σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς που δίδασκαν τα μαθήματα ειδικοτήτων των Τομέων Υγείας - Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, είχε υποτίθεται προβλέψει ότι οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων θα ολοκλήρωναν τη φοίτησή τους. Ομως τώρα έχουμε τον επίλογο μιας χρονιάς κατά την οποία τα μαθήματα των παραπάνω ειδικοτήτων ουσιαστικά δεν διδάχτηκαν, ενώ από πολλές περιοχές διατυπωνόταν το ερώτημα πώς οι μαθητές θα μπορέσουν να εξεταστούν σε αντικείμενα που δεν διδάχτηκαν επαρκώς.
Στο άρθρο 45 του πρόσφατου νόμου για τις λαϊκές αγορές ορίζεται ότι «με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά το σχολικό έτος 2013-2014 και προκειμένου για την ομαλή διεξαγωγή των προαγωγικών, απολυτήριων και πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑ.Λ και τις ΕΠΑ.Σ δύναται να διατίθεται ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων του άρθρου 82 του ν.4172/2013 της μη τυπικής εκπαίδευσης στην τυπική εκπαίδευση».
Στις 22 Μάη, δημοσιεύτηκε απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία αποσπά 704 ωρομίσθιους εκπαιδευτές από τα Δημόσια ΙΕΚ της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, «για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας μέχρι τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους».
Συνολικά 1.793 εκπαιδευτικοί των 50 καταργημένων ειδικοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22 Ιούνη του προηγούμενου χρόνου. Για 85 από αυτούς έχει ήδη διακοπεί η μισθοδοσία από τις 22 Μάρτη 2014, ενώ για 1.708 έχει γίνει παράταση της διαθεσιμότητας.
Πηγή: Ριζοσπάστης, 31/5/2014
Πηγή: Ανακοινώσεις AlfaVita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου