«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΠΕΣΣ: Οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν ταυτίζονται με πολιτικά πρόσωπα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Οι Σχολικοί Σύμβουλοι  δεν ταυτίζονται με πολιτικά πρόσωπα ούτε με ποικιλώνυμες εξαρτήσεις,  άλλωστε στην πλειοψηφία τους  έχουν κριθεί επανειλημμένα από διαφορετικά συμβούλια Επιλογής  που συγκροτήθηκαν από διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες» απαντά η Πανεςλλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων στις αναφορές που έκανε ο πρώην π΄ροεδρος της ΟΛΜΕ για τους Σχολικούς Συμβούλους στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο (Διαβάστε εδώ)
  Επιπρόσθετα, τονίζει η ΠΕΣΣ,  από συστάσεως του θεσμού, ουδέποτε διακόπηκε η θητεία τους, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει εμπράκτως τις διαδικασίες επιλογής των Σχολικών Συμβούλων και την πολύτιμη προσφορά τους στη στήριξη του εκπαιδευτικού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ
Θέμα: Ανακοίνωση/Απάντηση της ΠΕΣΣ σε δημοσιεύματα
      Η ΠΕΣΣ με αφορμή τα δημοσιεύματα  που αναγράφουν στον τίτλο: ‘‘Δε θα δεχτούμε αξιολόγηση από τους Συμβούλους  της κ. Διαμαντοπούλου’’,  που αναφέρονται στο περιεχόμενο της συζήτησης του Υπουργού Παιδείας με την ηγεσία της ΟΛΜΕ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους   και , ειδικότερα, στα φερόμενα ως λεχθέντα από μέλος της σχετικά με την ποιότητα και την αντικειμενικότητα  των Σχολικών Συμβούλων  δηλώνει ότι:
      Είναι γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι  είναι εκπαιδευτικοί με υψηλά  επιστημονικά   προσόντα,  με πολυετή διαδρομή στην εκπαίδευση,  ευσυνειδησία,  ευαισθησία,  συναδελφικότητα, και αδιάλειπτη προσφορά στη βελτίωση των όρων της  εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι  δεν ταυτίζονται με πολιτικά πρόσωπα ούτε με ποικιλώνυμες εξαρτήσεις,  άλλωστε στην πλειοψηφία τους  έχουν κριθεί επανειλημμένα από διαφορετικά συμβούλια Επιλογής  που συγκροτήθηκαν από διαφορετικές πολιτικές ηγεσίες. Επιπρόσθετα,  από συστάσεως του θεσμού, ουδέποτε διακόπηκε η θητεία τους, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει εμπράκτως τις διαδικασίες επιλογής των Σχολικών Συμβούλων και την πολύτιμη προσφορά τους στη στήριξη του εκπαιδευτικού.
      Θεωρούμε,  λοιπόν, ότι οι αυθαίρετες και απαράδεκτες αναφορές στον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου και στα πρόσωπα και ειδικά από συναδέλφους που θα έπρεπε να τον προασπίζουν, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα τώρα που διέρχεται μια κρίσιμη περίοδο και χρειάζεται τη συνεισφορά και τη συνεργασία όλων μας.         
Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ         ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου