«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

H πρόταση για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ και τα ανεξάρτητα σχήματα στην 83η Γενική Συνέλευση του Κλάδου

H πρόταση για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ και τα ανεξάρτητα σχήματα στην 83η Γενική Συνέλευση του Κλάδου:
1) Συντονισμός της ΔΟΕ με όλες τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα και την ΑΔΕΔΥ.
2) Κάλεσμα της ΔΟΕ στους τοπικούς συλλόγους για Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων με στόχο την ενεργοποίηση.
3) Ορισμός ημέρας παιδείας,κάθε Σαββάτο (από τον Σεπτέμβριο) με εκδηλώσεις κατά τόπους για επικοινωνία των θέσεων.
4). Χρήση των τοπικών και περιφερειακών Μ.Μ.Ε για ανάδειξη των θέσεων.
5). Κάλεσμα της ΔΟΕ για αυτοδέσμευση όλων των εκπαιδευτικών με την προτεινόμενη διαδικασία : α) Κηρύσουμε το Σεπτέμβριο ως μήνα αντίστασης. Κλιμάκια της ΔΟΕ να επισκέπτονται όλους τους νομούς και σε συνεργασία με τα τοπικά Δ.Σ όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες. β) Όλοι οι συνάδελφοι καλούνται να υπογράψουν την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση : <<Δεν επιθυμώ και δεν θα ασκήσω καθήκοντα αξιολογητή ακόμα και αν οριστώ>>. Για τα στελέχη εκπαίδευσης προστίθεται η επόμενη φράση :<<Με την παρούσα, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση της υπηρεσίας >>. γ) Το Δ.Σ. κάθε συλλόγου συγκεντρώνει όλες τις Υπεύθυνες Δηλώσεις και σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΔΟΕ (μέχρι τέλη Σεπτέμβρη) όλοι οι σύλλογοι της χώρας κατευθύνονται στη αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου και πρωτοκολλούν τις Δηλώσεις Άρνησης.
Η πρόταση αυτή είχε τα χαρακτηριστικά της συλλογικής ευθύνης για το μπλοκάρισμα της Αξιολόγησης.
6). Κορύφωση με απεργιακή κινητοποίηση μετά την εξέλιξη των δράσεων.
Όμως και πάλι δεν ψηφίστηκε αγωνιστικό πλαίσιο δράσης . . .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου