«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ για τις αλλαγές στο ΛΥΚΕΙΟ: Θα πρέπει να τρελάνουμε και άλλο τους μαθητές;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 «Θα πρέπει να τρελάνουμε και άλλο αυτά τα παιδιά;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφερόμενος στην επιθυμία του εκάστοτε υπουργού να κάνει αλλαγές στο Λύκειο , αλλά και σε σχετικά αιτήματα Βουλευτών,και υπογράμμισε τα εξής:
Α.Θέλουμε να  προσέξουμε το αναλυτικό πρόγραμμα και αν χρειαστεί με την περσινή εμπειρία κάτι λίγο θα το κάνουμε, αλλά αλλαγές μεγάλες στο αναλυτικό πρόγραμμα ειδικά του λυκείου δεν θα κάνουμε.
Β. Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να μειώσουμε σχετικά την ύλη, γιατί δεν βγαίνει. Μία σχετική μείωση της ύλης όχι σε όλα τα αντικείμενα, αλλά εκεί που η ίδια η πρακτική τροφοδότησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με την εμπειρία της διαμαρτυρίας στην εμπειρία θα κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα.
Γ.Τα παιδιά φορτώνονται και αναρωτιέμαι αν από την υπερφόρτωση αυτή είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε εκπαίδευση και παιδεία;
Δ.Θα σας ενημερώσουμε, αλλά μην περιμένετε εκεί μεγάλες αλλαγές. Ναι στην ύλη, αλλά όχι στην αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και σε βάθος μελέτη για μεγάλη παρέμβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Φωτό: eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου