«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νέα ληστεία σε βάρος των νέων συνταξιούχων εκπαιδευτικών

pekp.gr
Μετά τη μείωση του  ΕΤΕΑ (πρώην  ΤΕΑΔΥ) κατά 5,2%, μετά τη μείωση της κύριας σύνταξης, ΕΤΕΑ και ΜΤΠΥ λόγω αύξησης  της  παρακράτησης του φόρου (30/7), η κυβέρνηση έβαλε και  νέο χαράτσι στους νέους συνταξιούχους:
Με εγκύκλιό του   το ΥΠΟΙ (αρ.πρ. Δ30Β4002507ΕΞ20,   17.4.2014, ΚΕ.Π.Υ.Ο) ενεργοποιεί  νόμο που είχε ψηφιστεί στις 23  Ιουλίου 2013 ( ΦΕΚ  Α-167, άρθρο  60, παρ.5), σύμφωνα με τον οποίο «στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή 20% στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο  ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά».
Τα παραπάνω καταγγέλλει επίσημα η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) η οποία επισημαίνει ότι «με αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί,  που παίρνουν τη σύνταξή τους με καθυστέρηση  10-12 μηνών, από τον Ιούνιο  πληρώνουν χαράτσι στα αναδρομικά που δικαιούνται 20% επί του αρχικού ποσού  και μετά αφαιρείται το ποσό της προκαταβολής που έχουν πάρει. Το ποσό που παίρνουν τελικά ως αναδρομικά είναι ψίχουλα. Για την καθυστέρηση οι εκπαιδευτικοί  πληρώνουν το κράτος που ευθύνεται για την καθυστέρηση απονομής της σύνταξης».
Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση με πανηγυρικό τρόπο, πριν ένα χρόνο, από τα ΜΜΕ ότι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τη σύνταξή τους  μέσα σε ένα εξάμηνο, αλλά από τον πρώτο μήνα θα παίρνουν το 50% της σύνταξής τους. Ξέχασαν να τους ενημερώσουν ότι το 6μηνο έγινε χρόνος και ότι το άλλο 50%  σχεδόν θα παρακρατείται, επειδή… θα έπαιρναν πολλά ως αναδρομικά μετά από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου