«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

7.052 οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.-Πάνω από 5.000 τα κενά εκπαιδευτικών

Μας ενημερώνει ο Αιρετός στό ΚΥΣΔΕ Β. Παληγιάννης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Μετά και τις χθεσινές προσλήψεις αναπληρωτών, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των προσληφθέντων αναπληρωτών έως τις 26-09-2014 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανήλθε σε 7.052.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
Τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά μετά τις παραπάνω προσλήψεις εκτιμώ πως ξεπερνούν τις 5.000 (1.000 ΠΕ 70 και ΠΕ 60, 2.000 ειδικότητες και 2.000 Ειδική Αγωγή).
Η κάλυψη αυτών των κενών θα γίνει μετ' εμποδίων εξαιτίας των λίγων πιστώσεων και του προβλήματος που προκύπτει από την κατανομή των πιστώσεων ΕΣΠΑ. Σημασία έχει πως μπαίνουμε στον Οκτώβριο μήνα κι εξακολουθούν να υπάρχουν κενά, ιδιαίτερα δε στην Ειδική Αγωγή.
Είναι ανάγκη άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών για να μη χάνονται αδικαιολόγητα διδακτικές ώρες εις βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών.
Οι μέχρι τώρα προσλήψεις δεν πραγματοποιήθηκαν με βάση το σύνολο των κενών όπως αυτά καταγράφονταν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αλλά επιλέχθηκε η κατάτμηση των προσλήψεων ανά εβδομάδα (κάθε Τετάρτη, εμβόλιμα και Παρασκευή). Κάποιοι επέλεξαν να «παίξουν» με την αγωνία και την αξιοπρέπεια των νέων συναδέλφων μας, εντάσσοντας την όλη διαδικασία σε επικοινωνιακά παιχνίδια
. Ο Υπουργός κ. Λοβέρδος πρέπει να γνωρίζει πως η ακολουθούμενη διαδικασία των προσλήψεων, σε πολλές φάσεις, δημιούργησε τεράστιες αδικίες στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών αλλά και στην προϋπηρεσία τους.
Γι' αυτό είναι ανάγκη η πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα με τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Είναι ανάγκη, έπρεπε χθες, άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά, εκτός κι αν πιστεύουν κάποιοι πως για να λειτουργήσει ένα σχολείο δε χρειάζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Ταυτόχρονα, αν βασική μας επιδίωξη είναι η επίτευξη υψηλότερης ποιότητας στην εκπαίδευση θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου