«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αναγκαία η αξιολόγηση των μαθητών ΕΠΑΛ στα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Το μέτρο της απαλλαγής … είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.

Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το μέτρο της απαλλαγής από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και της παρακολούθησης μόνο των μαθημάτων ειδικότητας από τους εγγραφόμενος στη Β τάξη των ΕΠΑΛ , κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ ή ισότιμων σχολείων, είχε εφαρμοστεί παλαιότερα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των φοιτούντων μαθητών και η αδυναμία του σχολικού προγράμματος να διαχωρίσει τους υπόχρεους σε πλήρη ή μερική παρακολούθηση δημιούργησαν προβλήματα στην εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία του σχολείου.
Την άποψη αυτή διατύπωσε, γραπτώς, στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή και πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.
Ο υπουργός Παιδείας υπενθυμίζει πως ο βαθμός απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑΛ, προκύπτει από το μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και ειδικότητας, καθώς και της προφορικής βαθμολογίας της Φυσικής Αγωγής του μαθητή, και υπογραμμίζει: Επομένως η αξιολόγηση των μαθητών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου ο μαθητής του ΕΠΑΛ να πάρει πτυχίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου