«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κίνδυνο η ενισχυτική διδασκαλία από την έλλειψη κονδυλίων

Την ενισχυτική διδασκαλία περιμένουν με αγωνία χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να εργαστούν στη δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά το πρόγραμμα πέρα από τις θέσεις απασχόλησης θα βοηθήσει και χιλιάδες μαθητές σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. 
 
Ωστόσο το πρόγραμμα δεν αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν πιστώσεις για το πρόγραμμα αν και είχαν απομείνει 17.000.000 ευρώ μετά τη δίμηνη υλοποίησή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα τεχνικά δελτία το πρόγραμμα έχει εγκριθεί προς υλοποίηση και το σχολικό έτος 2014-15. Η περσινή λειτουργία του προγράμματος τους 2,5 τελευταίους μήνες στοίχισε περίπου 2,5εκ. ευρώ. 
 
Η παραπάνω πληροφορία περί εξάντλησης των πιστώσεων δεν επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Παιδείας ενώ κύκλοι μας έχουν δηλώσει ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο. 
 
Εικάζουμε ότι το πρόγραμμα της Ενισχυτικής σε περίπτωση υλοποίησής του θα πραγματοποιηθεί μετά τον Ιανουάριο και αφού το Υπουργείο διαπιστώσει την πορεία των κενών. Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα γράφουμε καθώς με ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για το πρόγραμμα. 
 
Θυμίζουμε ότι για το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής είχαν προβλεφθεί αρχικά 51.000.000 ευρώ ωστόσο μετά από αναπροσαρμογή το ποσό μειώθηκε στα 23.000.000. Το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να κάνει τροποποιήσεις στους προϋπολογισμούς των προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ ανάλογα με την πορεία τους και να προβαίνει σε ανακατανομή των πιστώσεων όπως διαπιστώνεται από τις κατά καιρούς τροποποιήσεις που ανακοινώνει η αρμόδια υπηρεσία. Για την ενισχυτική διδασκαλία δεν έχει εκδοθεί έως τώρα νέα τροποποίηση.
 
Όσον αφορά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» φαίνεται ότι προωθείται η λειτουργία του. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια εξαγγελία του πρώην Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου που αν και είχε αναγγελθεί η λειτουργία του ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε. Η υλοποίηση του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» θα συνοδευτεί από προσλήψεις φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, εκτός των πινάκων αναπληρωτών καθώς, όπως είχε αποκαλυφθεί παλιότερα οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ, με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. 
 
Ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για το Κοινωνικό Φροντιστήριο που η ανακοίνωση της λειτουργίας του την προηγούμενη χρονιά είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούσαν γιατί οι προσλήψεις εκτός των πινάκων αναπληρωτών θα οδηγούσαν σε καταστρατήγησή τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου