«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάδειξη καινοτόμων ιδεών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ

Κάθε ΑΕΙ δύναται να υποβάλει περισσότερες της μίας προτάσεις, με την προυπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης.

Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ανοιχτή Πρόσκληση για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Για να ανοίξετε την πρόσκληση πατήστε εδώ
Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης είναι η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των φοιτητών/τριών.
Η ενεργός συμμετοχή των φοιτητών στην Ομάδα Έργου συμβάλλει στο να καλλιεργηθεί πνεύμα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Μέλη της Ομάδας Έργου, μπορεί να είναι προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μέλη ΔΕΠ και στελέχη του συμμετέχοντος ιδιωτικού επιχειρηματικού φορέα.
Τα μέλη της Ο.Ε. τα οποία μετέχουν ενεργά στη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης ή μετέχουν στις δραστηριότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης τυγχάνουν αμοιβής, με εξαίρεση τα στελέχη του συμμετέχοντος ιδιωτικού επιχειρηματικού φορέα.
Τα μέλη της Ο.Ε. τα οποία μετέχουν μόνο στις δραστηριότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης δεν τυγχάνουν αμοιβής.
Στη περίπτωση αυτή δεν αμείβονται αλλά δύνανται να μετακινούνται εις βάρος του προϋπολογισμού του έργου και να είναι ωφελούμενοι από τις δράσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης, δικτύωσης, συμβουλευτικής, επιμόρφωσης, κλπ.
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, προωθείται η χρηματοδοτική υποστήριξη ομάδων από όλη την Ελλάδα, από ένα ή περισσότερα τμήματα ή σχολές και από ένα ή περισσότερα ΑΕΙ που διακρίνονται για την επιστημονική και ερευνητική τους δραστηριότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη, δοκιμή καινοτόμων ιδεών και σχεδίων βασισμένων σε αποτελέσματα έρευνας και για την οικονομική αξιοποίηση τεχνολογίας, στη βάση της έρευνας που διεξάγεται στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Ως εκ τούτου, η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε Ομάδες Έργου που μπορούν να τεκμηριώσουν με δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια κ.λ.π. προϋπάρχουσα ακαδημαϊκή έρευνα που δύναται να εξελιχθεί σε πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία στα παρακάτω αναφερόμενα Πεδία Εφαρμογής.
Η χρηματοδοτούμενη δραστηριότητα της Ομάδας Έργου για τη δημιουργία/ανάπτυξη/δοκιμή πρωτοτύπου προϊόντος ή υπηρεσίας στη βάση της καινοτόμου ιδέας από απορρέει από ερευνητικά αποτελέσματα θα γίνεται εντός του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που θα υποβάλει την πρόταση και θα αποτελεί το Δικαιούχο της Πράξης ή εντός συνεργαζόμενου ΑΕΙ, εάν περιλαμβάνεται στην πρόταση.
Η Ομάδα Έργου θα υποστηρίζεται και από ιδιωτική επιχείρηση, η οποία δε θα λαμβάνει χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας, αλλά θα διαθέτει την εμπειρία των στελεχών της, τη γνώση της αγοράς και τη δικτύωση και επαφή με φορείς της αγοράς, ώστε να ενισχύσει τη δυνητική επιτυχία του εγχειρήματος.
Η συνεργασία με ιδιωτική επιχείρηση αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της πρότασης διότι μέσω αυτής της συνεργασίας θα έρθουν σε επαφή οι φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) και οι ερευνητές με την πραγματική οικονομία και θα διαπιστώσουν πώς γίνεται η έρευνα αγοράς, πώς σχεδιάζεται ένα προϊόν ή υπηρεσία ώστε να είναι οικονομικά αξιοποιήσιμο και θα αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσα από μια διαδικασία πρακτικής άσκησης στην επιχειρηματική ανάπτυξη – business development.
Η συνεργασία θα πιστοποιείται με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού μεταξύ του Συντονιστή της ομάδας έργου και του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης, το οποίο θα υποβληθεί με την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου