«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα συνεχίσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Η προκλητική στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί.
«Η Τουρκία θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ και προστίθεται: «Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Την προσεχή περίοδο η Τουρκία θα λάβει με αποφασιστικότητα κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ως εγγυήτρια δύναμη στις περιοχές που η ‘ΤΔΒΚ’ την εξουσιοδότησε».
Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση έγινε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ οΑχμέτ Νταβούτογλου συμμετείχε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.
Στη μαραθώνια συνεδρίαση (υπερέβη τις 10 ώρες) συζητήθηκαν ακόμη η λεγόμενη «παράλληλη δομή» (το παρακράτος του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Κουρδικό, το Ισλαμικό Κράτος και άλλα διεθνή θέματα.

news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου