«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η αγορά «ουρλιάζει»: όχι νέους φόρους – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ!



Επιμέλεια: Ιωάννης Καλαμίδης
Σύσσωμη η αντίδραση των επαγγελματικών φορέων στο άκουσμα πως η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει το δημοσιονομικό κενό, θα βάλει νέους φόρους. Τεράστια η αντίδραση του...
Ανδρεάδη προέδρου των Ξενοδόχων, του Μίχαλου προέδρου των Εμπορικών Επιμελητηρίων και πολλών άλλων.

Όλοι με μία φωνή είπαν όχι άλλους φόρους. Όχι σε αύξηση του ΦΠΑ. Αυτό θα σκοτώσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, όσα ζουν ακόμη. Θα αυξήσει τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες. Θα χτυπήσει την τουριστική αγορά τώρα που υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης και σταθερά ανοδικές τάσεις. Θα τσακίσει όλους εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το μέτρο των ρυθμίσεων και να ζήσουν τις επιχειρήσεις τους. Θα αυξήσει την ανεργία.

Είναι αδιανόητο πως αυτή η κυβέρνηση αυτοκτονεί και μαζί της και κυρίως οι πολίτες. Από τη μία τα υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού προσπαθούν να φέρουν χρηματοδοτήσεις και έσοδα και από την άλλη ανεγκέφαλοι, στενόμυαλοι του ίδιου υπουργικού συμβουλίου, βλέπουν μόνο φόρους. Παραγωγικά υπουργεία όπως το Αγροτικής ανάπτυξης, κοιμούνται βαθιά, εγκληματικά βαθιά.

Είναι αδιανόητο πως αυτή η κυβέρνηση με το υποτιθέμενο φιλελεύθερο ηγέτη και την υποτιθέμενη κεντροαριστερά συνισταμένη του ΠΑΣΟΚ, έχει καταφέρει να τσακίσει τα μεσαία εισοδήματα και για κάθε δημοσιονομικό κενό, για κάθε απαίτηση της Τρόικα να παράγει ΜΟΝΟ φόρους!

Το μυαλό αυτού του κυβερνητικού επιτελείου, πρέπει να εμφανίσει κάποιο παραγωγικό μοντέλο. Κάποιο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Κάποια ισοδύναμα μέτρα. Δεν πάει άλλο!!
Δεν φταίει ο (ομολογουμένως) χαοτικός ΣΥΡΙΖΑ, για αυτή την ανικανότητα.
Ούτε και η Τρόικα.

Δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση αυτή που βάζει ΜΟΝΟ λουκέτα. Πρέπει να βρει και ένα τρόπο να τα ανοίξει.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου