«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Επανεξετάζεται η διδακτέα ύλη και η συγγραφή των σχολικών βιβλίων


Δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο οποίος παραμένει υποχρεωτικός

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και η Βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, στη σημερινή συνάντηση:

Α. Συμφώνησαν ότι πρέπει να συσταθούν άμεσα επιστημονικές ομάδες για την επανεξέταση της ύλης και τη συγγραφή νέων βιβλίων
Β. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε την κ. Ξουλίδου ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει ο χαρακτήρας του μαθήματος, ο οποίος παραμένει υποχρεωτικός και οι όποιες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να διευκολυνθούν οι αλλόθρησκοι μαθητές. Επίσης, συμφώνησε με την κ. Ξουλίδου στην πρότασή της ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε οι μαθητές που δεν παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών, να απασχολούνται δημιουργικά την ώρα εκείνη σε κάποιο άλλο μάθημα.
Επιπλέον , ο κ. Κουράκης επανέλαβε :
1. Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στην Α΄ και Β΄ Λυκείου,
2. Την απορρόφηση των επιτυχόντων στον ΑΣΕΠ
3. Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι θα μπουν κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία και η δίκαιη αντιμετώπιση όλων.
Η κ Ξουλίδου, όπως ανακοίνωσε, επικρότησε τη δέσμευση του υπουργού για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Τέλος, και οι δύο εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με κοινό στόχο την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της παιδείας, ενώ στοίχημα αποτελεί η έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς χωρίς κενά στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου