«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση, ταφόπλακα στην επαγγελματική εκπαίδευση


tasos-kourakis

Το κείμενο – δηλώσεις του κ. Κουράκη
Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο ρ/σ Κόκκινο και στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη είπε πως καταργούνται η Τράπεζα Θεμάτων και οι εξετάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία, και πως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την αμέριστη στήριξη του υπουργείου και θα καταργηθεί η αξιολόγηση.
Τάσος Κουράκης: «Οσο γίνεται λιγότερες εξετάσεις, αλλαγή της φιλοσοφίας του Λυκείου και να αποτελέσει έναν αυτόνομο ρόλο και να μην είναι προθάλαμος και προετοιμασία για το πανεπιστήμιο, δεν εγκαταλείπουμε το στόχο της ελεύθερης πρόσβασης με προϋποθέσεις βεβαίως και διαδικασίες και με αύξηση της χρηματοδότησης αλλά χρειάζεται να αλλάξει και το περιεχόμενο του προγράμματος και να σταματήσουμε να λέμε πρωτεύονται και δευτερεύοντα μαθήματα. Για μας πρωτεύοντα μαθήματα είναι όλα και εκείνα που προάγουν τη μόρφωση και την κριτική σκέψη»
Στη συνέχεια είπε «θα ενισχύσουμε την καλλιτεχνική και φυσική αγωγή, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τη διδασκαλία των αρχών του πολιτεύματος και όλα εκείνα που διαμορφώνουν έναν ολοκληρωμένο πολίτη»
«Ενιαίο σχολείο θεωρίας και πράξης»
Θα ενισχύσουμε και θα αναβαθμίσουμε την τεχνική επαγγελματικήεκπαίδευση
Ολα τα παιδιά να παίρνουν τη γνώση του γενικού λυκείου και μετά σε επίπεδο μεταλυκειακής παιδείας και εκπαίδευσης να έχουμε το διαχωρισμό των κλάδων που θα δίνονται και επαγγελματικά δικαιώματα.
-Τι θα γίνουν τα Μουσικά σχολεία και τα καλλιτεχνικά, τι θα γίνει με τις μεταφορές των μαθητών;
Ολα αυτά τα σχολεία είναι τελείως απαραίτητα θα τα ενισχύσουμε όσο μπορούμε, να μην ξεχάσουμε όμως και τα ειδικά σχολεία.
Ολα τα παιδιά πρέπει να φοιτούν σε κανονικά σχολεία αλλά πρέπει να στηρίξουμε την παράλληλη στήριξη, αυτά τα παιδιά χρειάζονται έναν εκπαιδευτικό δίπλα τους ακόμη και στο διάλειμμα και να μην αλλάζει αυτός ο εκπαιδευτικός.
Με ποιους ανθρώπους θα γίνει αυτή η αλλαγή;
Εάν δεν πεις πρώτα ο εκπαιδευτικός δεν θα μπορέσεις να φτάσεις στο μαθητή, βεβαίως ο μαθητής είναι ο τελικός στόχος αλλά ο άνθρωπος που μορφώνει τα παιδιά μας θα πρέπει να του εξασφαλίζεις τις εργασιακές και τις άλλες συνθήκες και κυρίως να τον τιμάς.
Σταματάμε τελείως τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου.
Πρώτο μέλημα η συνάντηση με τους φορείς των εκπαιδευτικών.
Από φέτος καταργούνται οι εξετάσεις στα Πειραματικά
Αιώνιοι φοιτητές, ορολογία που προσβάλει πολλούς ανθρώπους. Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν φοιτητή ο οποίος θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του να μην το κάνει.
Ακούστε τη συνέντευξη του αναπληρωτή Παιδείας στην Ευγενία Λουπάκη στον 105,5 στο Κόκκινο

kathigitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου