«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ευλογημένος τόπος… δυστυχισμένοι άνθρωποι – Του Βασίλη Σίμου

pekp.gr
simos2Στις τελευταίες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν με κριτήριο την ελπίδα, ώστε να σταματήσει ο παραλογισμός των προηγούμενων ετών που ήθελε τους πολίτες να χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν για να «πληρώσουν» αυτά που ζητούσε το κράτος.
Πολλές φορές ακούσαμε απαράδεκτες δηλώσεις Υπουργών και πολιτικών στελεχών όπου ελαφριά την καρδία τους έλεγαν: «Ας πουλήσουν τα σπίτια τους για να πληρώσουν» (οι πολίτες) ή για να πάρει το κράτος λεφτά. Και όλα αυτά σε μία χώρα η οποία έχει ειδικά και ιδανικά οικονομικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.
Η χώρα μας μαζί με τη θάλασσά της εκτείνεται από την Αδριατική, το τριεθνές του Έβρου, νότια της Κρήτης και αν συνυπολογίσουμε και την Κύπρο, ως τα παράλια του Λιβάνου. Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι στον κόσμο σε καταθέσεις στη Ελβετία. Τη χώρα μας κάθε χρόνο την επισκέπτονται 17.000.000 τουρίστες. Έχουμε ναυπηγεία και βιομηχανία βαρέων οχημάτων. Η ναυτιλία μας έχει 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, είμαστε 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία. Είμαστε 2οι στον κόσμο στο πρόβειο γάλα, 3οι    στον κόσμο στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Είμαστε 1οι στο νικέλιο, σε λευκόλιθο, σε υδρομαγνησίτη, σε περλίτη, σε βωξίτη και σε χρωμίτη στην ΕΕ. Είμαστε 1οι σε ψευδάργυρο και σε αλουμίνα και 2οι στον κόσμο σε μπετονίτη.
Στο ΝΑΤΟ είμαστε μία από τις καλύτερες πολεμικές μηχανές σε Αεροπορία και Ναυτικό. Ο χρυσός της Θράκης αγγίζει τα 38 δις Ευρώ. Σε Μακεδονία και Θράκη υπάρχουν τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Νότια της Κρήτης τα κοιτάσματα σε πετρέλαιο εκτιμιούνται στα 175 δις βαρέλια. Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ! όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Είναι δυνατόν με όλο αυτόν τον πλούτο να βρισκόμαστε σε αυτή την άθλια κατάσταση;;;
Το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έτσι όπως το έκοψαν και το έραψαν, είναι «ή πληρώνεις και δεν έχεις να ζήσεις, ή αυτά που έχεις, τα λίγα, τα κρατάς για την οικογένεια σου, και δεν τα δίνεις στο κράτος».
Αυτό το δίλλημα μπήκε εκβιαστικά σε κάθε ελληνική οικογένεια. Με δυο λόγια, «ή εμείς ή το κράτος». Από αξιοπρεπείς άνθρωποι που είμασταν, με τις σειρές μας, από  νοικοκύρηδες,  μας κατάντησαν κακοπληρωτές και διωκόμενους από τα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών για τη δόση που καθυστέρησε.
 Έχουμε μεγάλη ΑΝΕΡΓΙΑ, έχουμε παιδιά που υποσιτίζονται, έχουμε μια άρρωστη υγεία, έχουμε την «κληρονομιά» που άφησαν όλοι οι προηγούμενοι όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και καλούμαστε ΕΜΕΙΣ, οι «ΜΙΚΡΟΙ», να πληρώσουμε όλο αυτό το βαρύ φορτίο. Κατάλαβαν  πως έχουμε μείνει ταπί;; πως έχουμε στεγνώσει;; Κατάλαβαν πως οικογενειάρχες άνθρωποι σοβαροί, τίμιοι και αξιοπρεπείς δεν έχουνε όχι για να πληρώσουν , αλλά ούτε ακόμα και για να φάνε!!!
Να πληρώσουν οι πολίτες, αλλά ΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ;
ΜΑΚΑΡΙ η σημερινή  κυβέρνηση, και όσες ακολουθήσουν μετά από αυτή, να μπορέσουν να βάλουν μια τάξη!! ΜΑΚΑΡΙ αυτός ο πλούσιος τόπος, το καλύτερο και ομορφότερο κομμάτι της Γης να γίνει κάποια στιγμή και τόπος ευημερίας και γι΄ αυτούς βρε αδερφέ,  που ζούνε σε αυτόν  από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα, γιατί πραγματικά το αξίζουν.
Σίμος Βασίλης
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου