«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αποσύρθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας

Θα επανακατατεθούν σήμερα στη Βουλή ως ξεχωριστό ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ νομοσχέδιο-Δείτε τις τροπολογίες όπως κατατέθηκαν στη Βουλή


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS


Αποσύρθηκαν χθες βράδυ από τη Βουλή , καθώς κρίθηκαν εκπρόθεσμες, οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή Διευθυντών Σχολέιων, Διευθυντών Εκπαίθδευσης και για τα Πειραματικά Σχολεία, οι οποίες κατατέθηκαν το απόγευμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Οι τροπολογίες που θα συμπεριλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και που αφορούσαν την επίλυση των επειγόντων θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κατατεθούν αύριο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος ως ξεχωριστό νομοσχέδιο και το οποίο θα ψηφιστεί έως την Παρασκευή 8/5.
Δευτέρα 4/5 και Τρίτη 5/5 το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου θα γίνει η ακρόαση όλων των αρμόδιων φορέων.
Οι τροπολογίες θα επανακατατεθούν τη Δευτέρα με τη μορφή του «κατεπείγοντος» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένου να ψηφιστούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 8 Μαίου.
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων υπήρχαν έντονες αντοδράσεις από τους Βουλευτές οι οποίοι παίρνοντας στα χέρια τις τροπολογίες διαπίστωσαν ότι ήταν 80 εκτυπωμένες σελίδες, ενώ το Σχέδιο Νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στο οποίο κατατέθηκαν αριθμεί 25.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ»
Αρ. Τροπολογίας: 93/2 28.4.2015 Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού των πειραματικών και πρότυπων σχολείων
Αρ. Τροπολογίας: 94/3 28.4.2015 Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν την επιλογή στελεχών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης.
Αρ. Τροπολογίας: 95/4 28.4.2015 Περιγραφή: Διάκριση Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και επιλογή μαθητών.
Αρ. Τροπολογίας: 96/5 28.4.2015 Περιγραφή: Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4186/2013- Θέματα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου