«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συνάντηση με Τ.Κουράκη είχε το ΔΣ της ΔΟΕ

Συνάντηση είχαν νωρίτερα σήμερα τα μέλη του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, σχετικά με τις τροπολογίες που αφορούν την Εκπαίδευση και που θα κατατεθούν αύριο με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η ΔΟΕ έκανε λόγο «για εμπαιγμό, ευτελισμό και απαξίωση της διαδικασίας του διαλόγου», καθώς «η ηγεσία του υπουργείου επιμένει να επανεισάγει όλες τις τροπολογίες δίχως να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα».
«Είναι αδιανόητο να καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε διάλογο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για να "συζητήσουν" επί διατάξεων που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζονται άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ.
Εξάλλου, όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, του επεσήμανε ότι έχουν αθετηθεί οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και έχει αυτοδιαψευστεί σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, τους άμεσους διορισμούς, τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου, ότι δεν καταθέτει τις ρυθμίσεις, που είχε εξαγγείλει, για τους αναπληρωτές και ότι δεν αγγίζει τα «καυτά» ζητήματα της Ειδικής και της Προσχολικής Αγωγής.
Η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση απόσυρση «όλων των διατάξεων που δεν είναι όντως κατεπείγουσες (π.χ. επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) και την έναρξη διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα για το σύνολο των θεμάτων που την απασχολούν» και καταλήγει ότι σε διαφορετική περίπτωση, «ο κλάδος θα απαντήσει άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, όπως έπραξε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το θέμα της Αξιολόγησης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου