«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

“Κόβουν” και “ράβουν” το πολυνομοσχέδιο κουρελού, στον “αργαλειό” του 3ου ορόφου

Τα χαρακτηριστικά του πολυνομοσχεδίου


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS


“Φωτιά” έχει πάρει ο “αργαλειός” στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας, όπου τα δύο επιτελεία συμβούλων του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και του Αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη, “κόβουν” και “ράβουν” το πολυνομοσχέδιο “κουρελού”, όπως χαρακτηρίστηκε από την πολιτική ηγεσία.

Το πολυνομοσχέδιο βρίσκεται στα χέρια των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι κάνουν “βροχή” παρατηρήσεων και προτάσεων.
Στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας είναι αύριο Δευτέρα ή την Τρίτη να αναρτηθεί στο opengov για δημόσια διαβούλευση, εκτός και αν υπάρξει καθυστέρηση από το επιτελείο του κ. Κουράκη που χειρίζεται αποκλειστικά τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια. Δευτεροβάθμια και ιδιωτική εκπαίδευση.
Θυμίζουμε ότι οι αρχικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν 20 ημέρες.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του πολυνομοσχεδίου είναι:
Α. Για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υιοθετούνται σε ένα βαθμό οι προτάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Β. Για την ιδιωτική εκπαίδευση υιοθετούνται οι προτάσεις της ΟΙΕΛΕ, εκτός και αν με άνωθεν εντολή, αφαιρεθούν αυτές που , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, η εφαρμογή τους θα οδηγήσει σε καταστροφή των εκπαιδευτηρίων και να οδγηθούν στην ανεργία πολλοί εκπαιδευτικοί.
Γ. Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι διατάξεις που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, βασίζονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου