«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε για το διδακτικό έτος 2015-2016 και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2015-2016

Η εγκύκλιος και η αίτηση

Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το υπουργείο  Παιδείας   στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των αποσπάσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κατά το σχολικό έτος 2015-2016
καλεί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), που επιθυμούν να αποσπαστούν σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., να υποβάλουν αίτηση στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της οργανικής τους θέσης έως 12/6/2015
.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης έχουν:
Α) όλα τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που υπηρετούν σε οργανικές θέσεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.
Β) όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 8 του Π.Δ. 56/2001, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 91/2005
Γ) διορίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφ. ΙΙ, παράγραφος 10 της υπ’ αριθμ. 90053/Γ6/9-9-2005 Προκήρυξης
Δ) είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων (άρθρα 93, παρ. 7 και 182 παρ. 10 του ν. 3852/2010)
Ε) είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος (παρ. 1, του άρθρου 21, του ν. 2946/2001-ΦΕΚ 224/τ.Α)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
1. Για τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ανήκουν στις περιπτώσεις του άρθρου 8 του Π.Δ. 56/2001, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 91/2005,του άρθου 17 του ν.3402/2005,της 19ης Απόφασης της 217ης/18.9.08 Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, μπορούν να προσκομίσουν ή βεβαίωση από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) ή πρόσφατη βεβαίωση Β ́/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής .
* Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσκόμισης βεβαίωσης του ΚΕ.Π.Α ( μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων απόσπασης), λόγω της πρόσφατης λειτουργίας του θεσμού, θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι θα προσκομιστει η βεβαίωση, μόλις εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία και πάντως πριν την εξέταση των αιτήσεων αυτών από το ΚΥΣΕΕΠ.
2. Μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. που επιθυμούν απόσπαση για λόγους υγείας που δεν ανήκουν όμως στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου και υποβάλουν γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, θα κριθούν από το ΚΥΣΕΕΠ κατά περίπτωση.
3. Κατά προέκταση και σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 52 του ν.4115/2013, εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ τα οποία έχουν δύο ανάπηρα τέκνα με ποσοστά αναπηρίας 67%.
4. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7 του Ν. 3699/2008 (ΦΕΚ199Α) όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 9 του άρθρου 28 του ν. 4186/2013, απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση ΕΕΠ στις ειδικές σχολικές μονάδες κωφών και στις ειδικές σχολικές μονάδες τυφλών, ορίζεται επιπλέον των άλλων προσόντων και η πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille αντίστοιχα. Μέχρι τη σύσταση της προβλεπόμενης από την παρ. 10 του ν. 4186/2013 Επιτροπής Πιστοποίησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ( Ε . Ν . Γ. ) και της γραφής Braille από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), η επάρκεια των παραπάνω προσόντων θα πιστοποιείται από :α) τα αναγνωρισμένα κέντρα πιστοποίησης επάρκειας και διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας με βεβαιώσεις επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που χορηγούνται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου Πατρών και β) τα κέντρα πιστοποίησης επάρκειας και διδασκαλίας της γραφής Braille από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος».
Επισήμανση: Δε θα γίνονται δεκτές και δε θα καταχωρισθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από τις οποίες δεν αποδεικνύεται η πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille.
* Στην περίπτωση που λειτουργικά κενά Ε.Ε.Π σε ΣΜΕΑΕ Κωφών παραμείνουν ακάλυπτα, εξαιτίας έλλειψης πιστοποιημένων στην Ελληνική Νοηματική μελών Ε.Ε.Π., όπως αυτή ορίζεται παραπάνω και για την εύρυθμη λειτουργία τους, τότε παρέχεται η δυνατότητα απόσπασης σε αυτές ,εκτιμώντας συναφή κριτήρια όπως, κύκλοι νοηματικής ,πρότερη εμπειρία σε δομές Κωφών κλπ., κατά την κρίση του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
5. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην απόσπαση έχουν την έννοια υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 1599/1986. Ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις, που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του ιδίου νόμου.
6. Τα μέλη Ε.Ε.Π. που θα αποσπαστούν στα ΚΕΔΔΥ οφείλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους δηλ. 31 Αυγούστου του επόμενου έτους.
7. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία των λόγων απόσπασης που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο για το λόγο αυτό άτομο, στις Διευθύνσεις Π.Ε.& Δ.Ε. ή στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της οργανικής τους θέσης. Τα μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που υπηρετούν εκτός του Νομού της οργανικής τους θέσης μπορούν, για τη διευκόλυνσή τους να αποστείλουν τις αιτήσεις τους, όπου αναφέρεται παραπάνω, ταχυδρομικά (με συστημένη επιστολή).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Διευκρινίζονται τα ακόλουθα σχετικά με τα δικαιολογητικά που υποχρεούνται να
υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι με τις αιτήσεις απόσπασης:
Με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.4250/2014 καταργήθηκε η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση και πλέον το Δημόσιο υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών.
Επομένως, όπου αναφέρεται στις εγκυκλίους ότι απαιτείται υποβολή εγγράφων, πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται δεκτά ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα αυτών.
Οι υπηρεσίες και οι φορείς στους οποίους κατατίθενται φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, έχουν την υποχρέωση διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου, σε ποσοστό τουλάχιστον πέντε τοις εκατό (5%) επί του συνόλου των φωτοαντιγράφων που θα κατατεθούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. παρακαλούνται να αποστείλουν όλες τις υποβληθείσες στην Υπηρεσία τους αιτήσεις μαζί με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, Τμήμα Β ́ Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., το αργότερο μέχρι 19/6/2015, αφού διατυπώσουν την άποψή τους για την ικανοποίηση ή μη της αίτησης απόσπασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου