«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Οι τυχοδιώκτες που έσχιζαν τα μνημόνια… – Άγγελος Πετρουλάκης

aggelos12
Του Άγγελου Πετρουλάκη
Οι τυχοδιώκτες που είχαν καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ από τις προεκλογικές εξέδρες ακόμα. Οι τυχοδιώκτες που είχαν επαναφέρει τις συντάξεις στα παλαιά ύψη. Οι τυχοδιώκτες που θα διαπραγματεύονταν με αξιοπρέπεια και δυναμισμό και θα ανάγκαζαν τους πιστωτές να υποκύψουν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα. Οι τυχοδιώκτες που μέχρι μια εβδομάδα απέκλειαν την πιθανότητα εκλογών ή δημοψηφίσματος.
Οι τυχοδιώκτες που ξαναέφεραν στην πολιτική γλώσσα τους χαρακτηρισμούς «ταγματασφαλίτες», «εθνοπροδότες» και άλλα ακόμα βαρύτερα και ανιστόρητα.
Οι τυχοδιώκτες που ανέσυραν από την εθνική ντροπή τον εγκληματία Ζαχαριάδη, που το ίδιο του το κόμμα για δεκαετίες είχε καταδικασμένο.
Οι τυχοδιώκτες της αυταρέσκειας και της εθνικής ξεφτίλας…
Κατόρθωσαν να στείλουν τους πολίτες στις ουρές έξω από τις Τράπεζες…
Κατόρθωσαν να σπείρουν τη διχόνοια…
Κατόρθωσαν να εφαρμόσουν την προπαγάνδα του 1984…
Κατόρθωσαν να μας κάνουν περίγελους όλου του κόσμου…
Κατόρθωσαν να πετύχουν ό,τι δεν είχαν πετύχει οι κλέφτες και τα λαμόγια των προηγούμενων δεκαετιών.
Τώρα μάς καλούν ν” αποφασίσουμε εμείς για όσα εκείνοι στάθηκαν ανίκανοι ν” αποφασίσουν.Πέντε μήνες όμως εκείνοι πηγαινοέρχονταν στην Ευρώπη, έπαιρναν μέρος στις συζητήσεις, στα γεύματα, στις αναμνηστικές φωτογραφίσεις. Όχι εμείς. Εμείς εκ του μακρόθεν παρακολουθούσαμε τ” αστραφτερά χαμόγελα, διαβάζαμε πως όλα είναι απόλυτα εξασφαλισμένα. Ακούγαμε για ανθρωπιστικές εκστρατείες, για ευαισθητοποιήσεις, για μετανάστες που λιάζονταν. Και λέγαμε: Επιτέλους, να που κάποιοι διαπραγματεύονται με πυγμή.
Τα ίδια περίπου ακούμε και τώρα, απλά τα ακούμε στημένοι σε ουρές, τα ακούμε μαθαίνοντας την γεωγραφία του Χάους. Με το μελιστάλακτο ύφος του Σκουρλέτη…
Ας τους χαιρόμαστε και ας αποφασίσουμε για τον εθνικό μας θάνατο.
Κάποια πράγματα είναι ιδιαίτερα απλά.
Όπως η αποποίηση των ευθυνών από τους τυχοδιώκτες πατριδοκτόνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου