«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πόσοι μαθητές απαιτούνται για τη λειτουργία Τομέων – Ειδικοτήτων της Β΄ και Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ

Σχετικά με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών της Α’ τάξης Ημερησίου και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου ισχύει η με αρ. πρωτ. 128615/Γ2/13-09-2013 (Β’ 2360)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Α. Για τη λειτουργία τμήματος Ειδικότητας στη Β΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου απαιτούνται τουλάχιστον δώδεκα (12) μαθητές ανεξάρτητα από τον αριθμό των τμημάτων Γενικής Παιδείας που λειτουργούν στη σχολική μονάδα.
Β. Για τη λειτουργία τμήματος Ειδικότητας στη Γ΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου απαιτούνται τουλάχιστον δέκα (10) μαθητές ανεξάρτητα από τον αριθμό των τμημάτων Γενικής Παιδείας που λειτουργούν στη σχολική μονάδα.
Γ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Επαγγελματικό Λύκειο − καθώς και σε ΕΠΑ.Λ. άλλων περιοχών − είναι δυσχερής, οικονομικά ασύμφορη ή αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ειδικότητας και με κατώτερο αριθμό μαθητών από τους προβλεπόμενους στις προηγούμενες παραγράφους μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Δ. Καταργείται κάθε άλλη διάταξη που είναι αντίθετη με τις διατάξεις της παρούσης, η ισχύς της οποίας αρχίζει από το σχολικό έτος 2015−2016.
Τα παραπάνω ορίζει απόφαση την οποία υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για να δείτε τι ίσχυε πέρσι πατήστε εδώ
Ελάχιστος αριθμός μαθητών  Α τάξης Επαγγελματικών Λυκείων
Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΑΦΟ) κάνει γνωστό ότι σχετικά με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών της Α’ τάξης Ημερησίου και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου ισχύει η με αρ. πρωτ. 128615/Γ2/13-09-2013 (Β’ 2360) Υπουργική Απόφαση (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου