«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Λουκέτο στα ελληνικά Πανεπιστήμια!


Ελέω οικονομικής κρίσης, διαπραγμάτευσης και προάσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας... τα Πανεπιστήμια της χώρας δεν...

Έχουν λάβει ευρώ τσακιστό μέσα στο 2015, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας!

Το λουκέτο λοιπόν μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ... και αυτή τη φορά όχι από αριστερούς διαμαρτυρόμενους φοιτητές (οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί!), αλλά γιατί χωρίς ευρώ δεν κινείται τίποτα!

Δεν τα λέμε εμείς αυτά, αλλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) της χώρας, με σχετική ανακοίνωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


''Θέμα: Για τη δραματική οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, δεν έχει εισρεύσει στα πανεπιστήμια καμία κρατική επιχορήγηση μέσα στο 2015, επιδεινώνοντας την ήδη σε σημείο εξουθένωσης κατάσταση των πανεπιστημίων, στην οποία η συνεχής υποχρηματοδότηση των τελευταίων ετών  τα έχει οδηγήσει. Τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλέον ακόμη και στις βασικές εκπαιδευτικές και λειτουργικές τους υποχρεώσεις.
Παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για την άμεση οικονομική ανακούφιση των πανεπιστημίων, ως έμπρακτης κίνησης στήριξης της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η κάλυψη των αναγκών των πανεπιστημίων από τον κρατικό προϋπολογισμό πρέπει να κατανοηθεί από την κυβέρνηση ως κάλυψη ενός αγαθού πρώτης ανάγκης, άλλως οι προοπτικές τόσο για τη νέα γενιά όσο και για τη χώρα μας γενικότερα  θα είναι ζοφερές και αναπόδραστες.



Η Εκτελεστική Γραμματεία''

24ωρο: Θυμίζουμε ότι πάγιο αίτημα της Αριστεράς ήταν το 15% του ΑΕΠ στην Παιδεία! Το όραμα γίνεται πράξη... με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας!
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου